HomeNOVOSTI"GDE VAM JE SAN PROTEKŠN, SVAKI PETAK IZUZETAK" Beograđanin 8 godina poznat...

“GDE VAM JE SAN PROTEKŠN, SVAKI PETAK IZUZETAK” Beograđanin 8 godina poznat po jednoj izjavi, a sad opet ZAPALIO MREŽE

Prije osam godina Leo Mujić stekao je ogromnu popularnost na raznim društvenim mrežama, a njegova nedavna izjava munjevito se proširila internetom.

Leo Mujić stekao je internetsku slavu 2015. kada ga je hrvatski novinar intervjuirao o zakrčenoj autocesti. Poznata je izjava da se ne radi samo o prometnoj gužvi, već o pravoj nesreći, te je doveo u pitanje logiku uvođenja vinjeta u takvom neugodnom iskustvu vožnje. Osvrnuo se i na neobičan fenomen prometa petkom, gdje se čini da stvari uvijek idu naopako. Godinama kasnije, Leov virusni video i dalje odjekuje među ljudima, koji ga i dan danas citiraju na društvenim mrežama.

Ispostavilo se da je muškarac koji je šarmirao one u vozilu poznati baletni koreograf i plesač koji već nekoliko godina živi u Zagrebu. Nedavno je osvanula svježa snimka na kojoj su novinari otkrili Lea Mujića u gradu. Pitali su ga za mišljenje o nedavno uređenoj pješačkoj zoni, posebice o muralu svjetski poznatog uličnog umjetnika Lunara na križanju Preradovićeve i Masarikove. Zbog toga je ponovno postao središte pozornosti u viralnim snimkama.

Čim je Mujić uvidio novinarsko neznanje o svom statusu renomiranog umjetnika u Hrvatskoj, nije gubio vrijeme da novinara educira o razlikama između murala i grafita, te kako jedni i drugi nastaju. Čak je Mujićeva duhovitost zasjala iu njegovim objašnjenjima, pojasnivši što je mural, a što ne, prenosi City magazin.

😑 on X: “Hahhahaha jel ovo onaj SVAKI PETAK IZUZETAK ? https://t.co/rNkPdRmPIL” / X (twitter.com)

Umjetničko djelo o kojem je riječ obično se ne nalazi na tlu, kao što mu ime kaže. Mural je oblik umjetnosti koji je namijenjen za zidove. U ovom slučaju, umjetničko djelo se može naći na pločniku ili na onome što je nekada bio kolnik. Figura prikazana na muralu je šarmantna i već je počela pokazivati ​​znakove istrošenosti, što je i očekivano s obzirom da nije bila namijenjena za ovu lokaciju. Mujića je novinar upitao o potrebi više grafita na ulicama, na što je on odgovorio: “Ovo nisu grafiti, oni su napravljeni od različitih materijala, a ne farbanje automobila kao grafiti. Ima jedinstvenu teksturu koju mogu i djeca plesati dalje.

Tijekom intervjua novinarka se raspitala o razini ulične umjetnosti u Zagrebu. Leo Mujić, svojim karakterističnim stilom, odgovorio je: “Kad ste zadnji put bili u kazalištu? Znate li vi uopće tko sam ja? Ako ne znate tko sam ja, onda je nebitno što ja kažem. A ako ja maknite moje naočale, bit će vam samo nejasnije. Umjetnosti u Zagrebu svakako ima dovoljno. No, čini se da nema dovoljno zainteresiranih za kupnju”, zaključio je Mujić.

Leo Mujić – Stay out of the highways on fridays – YouTube

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments