HomeNOVOSTISVIJETHAMAS ISKOPAO RAKETE ZA NAPAD NA IZRAEL?! Šokantno otkriće, procurio snimak, gurnuli...

HAMAS ISKOPAO RAKETE ZA NAPAD NA IZRAEL?! Šokantno otkriće, procurio snimak, gurnuli prst u oko Evropi! (VIDEO)

Financijska potpora Europske unije iskorištena je za izgradnju vodovoda u Pojasu Gaze. Pretpostavlja se da je Hamas tada koristio te cijevi za proizvodnju raketa.

Prema članku koji je objavio britanski list “Telegraph”, izgradnju vodovoda u Pojasu Gaze financijski je poduprla Europska unija. Međutim, objavljeno je da je te iste cijevi koristio Hamas za izradu raketa koje su lansirane prema Izraelu 7. listopada. Europska unija osigurala je gotovo 100 milijuna eura za financiranje razvoja nove vodovodne mreže.

FJ on X: “Interesting video released by al-Qassam Brigades (Hamas’ military wing) showing how it digs out water pipes meant for Gazans and uses them to make rockets that are fired indiscriminately at Israel. Absolutely evil. #Gaza https://t.co/eV1DwOarVc” / X (twitter.com)

U razdoblju od 2021. godine do danas poslana je svota od gotovo 1,18 milijardi eura s namjerom pružanja pomoći Gazi i Zapadnoj obali. Nažalost, sva sredstva je zaplijenila organizacija Hamas. Uznemirujuće je da se 2021. godine pojavio video koji otkriva kako članovi Hamasa otkopavaju vodovodne cijevi namijenjene za pomoć i prenamjenjuju ih za proizvodnju raketa u svojim tvornicama.

Hamas se prvenstveno oslanja na raketu “Qassam” kao svoju primarnu raketu izbora. Proizvodi se korištenjem industrijskih cijevi, domaćeg raketnog goriva sastavljenog od gnojiva kalijevog nitrata i šećera te komercijalnih eksploziva. Tijekom početka sukoba u Izraelu, Hamas je iz Pojasa Gaze lansirao više od 5000 raketa.

Za “Telegraf” nije moguće provjeriti koje su rakete korištene u napadu koji se dogodio u subotu. Međutim, postoji sumnja da je korišteno isto oružje koje je Zapad ranije poslao Pojasu Gaze kao oblik pomoći. Što se tiče pitke vode, Europska unija je u razdoblju od 2015. do 2022. pružila pomoć u izgradnji 18 kilometara vodovoda, od kojih je koristilo 75.000 Palestinaca.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments