HomeNOVOSTIBIHHoće li BiH u EU do 2030? “Ne mora, 80% će nas...

Hoće li BiH u EU do 2030? “Ne mora, 80% će nas iseliti u Njemačku”

Na Facebook stranici N1 Bosna i Hercegovina građani su učestvovali u anketi i odgovorili na pitanje: Da li će BiH postati članica EU do 2030. godine?

Na samitu zemalja članica Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana, koji će dans biti održan Sloveniji, na Brdu kod Kranja između ostalog govoriće se i o proširenju EU.

Slovenija, koja trenutno predsjedava Savjetom EU, u petak je predstavila ideju o brzom priključenju zemalja Zapadnog Balkana, uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

Neke od članica taj su prijedlog pozdravile, a neke ga ocijenile potpuno nerealnim.

Građani BiH, godinama slušaju različite predikcije domaćih i međunarodnih političara, a sudeći prema komentarima u anketi nisu optimistični po pitanju ulaska BiH u europsku porodicu.

“Ni za 3000 godina neće uči u Evropusku Uniju jer Evropi odgovaraju šovinisti i nacionalisti na vlasti u Bosni i Hercegovini svijet je napravio protektorat bućkuriš od države koja ima 250 nehljeba ministara i 10 vlada” stoji u jednom od kometara.

“Pa i ne mora, jer do 2030. će 80% bosanskih državljana preseliti u Njemačku i ostale evropske zemlje“, napisao je čitatelj.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments