HomeMAGAZINHrvati teško razočarali svoje najbolje goste: “NEĆETE NAS VIŠE VIDJETI!”

Hrvati teško razočarali svoje najbolje goste: “NEĆETE NAS VIŠE VIDJETI!”

Hrvatska turistička sezona ostavila je mnoge turističke agente za nekretnine, od pojedinačnih vlasnika nekretnina do velikih hotelijera, koji su doveli u pitanje njezino trenutno stanje. U početku je počelo s velikim entuzijazmom, da bi se naglo zaustavilo. Izostanak očekivanog priljeva turista mnoge je zapitao gdje su oni.

Prema Slobodnoj Dalmaciji lipanjska statistika bila je pozitivna; međutim, čini se da špica sezone nije ispunila očekivanja. Praznine u rasporedu postaju sve značajnije i sve ih je teže popuniti, čak i uz uključivanje promocija “jedanaestog sata”.

Poznata hrvatska bahatost kada je riječ o cijenama mogla bi biti jedan od faktora koji tome pridonose, kako navodi ova web stranica, obuhvaćajući sve, od poslovanja u maloprodaji i ugostiteljstvu do najsitnijih usluga. U ovom vremenu, u kojem informacije putuju nevjerojatnom brzinom, nije trebalo puno da se pročuje da su ljetni odmori na Jadranu izgubili privlačnost čak i pojedincima koji dolaze iz zemalja znatno bogatijih od Hrvatske.

Na vijest o rastu cijena u Hrvatskoj javili su se i strani mediji, a njemački portal Frankfurter Rundschau i novinarka Helena Gries javljaju da cijene svakodnevno rastu. Ovaj nepovoljni članak služi kao snažna kritika Hrvatske, sugerirajući da bi se mnogi turisti mogli odlučiti ne vratiti u budućnosti. Jasno je da ovaj članak daje negativnu sliku zemlje, što potencijalno dovodi do pada broja posjetitelja jadranske regije.

Cijena ljetovanja na Mediteranu skočila je u nebo, posebice u Hrvatskoj, gdje su cijene dosegle neslućene visine. Zbog toga turisti sve glasnije izražavaju svoje nezadovoljstvo. München/Dubrovnik – Kako se približava ljeto, većina ljudi željno iščekuje zasluženi godišnji odmor ispunjen opuštanjem. Europa nudi brojne prekrasne destinacije za tu svrhu, a mnogi se odlučuju za južne zemlje poput Španjolske ili Italije. Hrvatska je također postala popularna kao traženo ljetovalište. Međutim, po dolasku neki su putnici ostali zatečeni previsokim cijenama na koje su naišli. Zapravo, mnogi su se zakleli da se više nikada neće vratiti, izražavajući svoje nezadovoljstvo novonastalim troškovima. Novinar Gries naglašava taj osjećaj i citira domaćeg stručnjaka koji otkriva da su troškovi smještaja na hrvatskoj obali u samo dvije godine porasli za 30 posto. Posljedično, Hrvatska je sada postala skuplja od Španjolske i Grčke, a cijene i dalje rastu iz dana u dan.

Turisti su sve više zapanjeni skokom cijena na hrvatskoj obali. Mediji uzrok ovog poskupljenja ne pripisuju samo skokovitoj stopi inflacije, već i eskalaciji cijena nakon uvođenja eura početkom godine. O tome piše Frankfurter Rundschau, pozivajući se na hrvatske medije kao izvor.

Sladoled, čak i običan, izaziva nedoumice kod brojnih turista koji posjećuju Hrvatsku. Njemački turisti posebno su izrazili nezadovoljstvo previsokim cijenama koje su morali platiti za samo dvije kugle sladoleda uz hrvatsku obalu, što iznosi pozamašnih 7 eura. Tako se godišnji odmor u Hrvatskoj vrlo brzo pretvorio u skupo uživanje, posebno opterećujuće za obitelji s djecom. Vrijedno je napomenuti da je Japan jedino mjesto gdje je poznato da je sladoled skuplji.

Turiste u Hrvatskoj ne plaše samo visoke cijene, već i strogi propisi koji se nameću putnicima. Ovo popularno mediteransko ljetovalište, Dubrovnik, uvelo je stroga pravila koja rezultiraju visokim kaznama za sve koji dođu s koferom na kotačićima, piše ova njemačka stranica.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments