HomeNOVOSTIBIHI boračka udruženja dolaze na proteste u Sarajevo: "Nećemo dozvoliti da u...

I boračka udruženja dolaze na proteste u Sarajevo: “Nećemo dozvoliti da u miru ostanemo bez države”

Koordinacija boračkih udruženja FBiH odazvat će se pozivu Kruga 99 i organizacije ReStart i podržati proteste koji će se u petak, 31. marta, 2023. godine održati ispred zgrade OHR-a u Sarajevu.

“Poručujemo i mi da nećemo dozvoliti da u miru ostanemo bez države koju smo odbranili tokom agresije uz hiljade žrtava.

Sada se na našu državu nasrće političkim i pravnim sredstvima, kroz nametanja odluka koje idu u korist samo jednoj strani i jednoj stranci u Federaciji, a to je najkonkretnije HDZ. Nažalost, demokratija i vladavina prava su pali na na ispitu, jer je više nego očigledno da je ovo čisto poigravanje sa nečim što bi trebalo biti najveći akt u našoj zemlji, a to je Ustav”, naveli su u saopćenju.

Stava su kako, “nažalost, visoki predstavnik i dio međunarodne zajednice direktno podržavaju HDZ u Federaciji BiH i Dodika u entitetu RS“.

“Ne želimo državu kojom će vladati isključivo HDZ i SNSD, a preko njih Zagreb i Beograd. Hoćemo državu u kojoj će svi njeni građani, pa i mi, biti ravnopravni na svakom pedlju naše domovine. Tražimo i zahtijevamo da se sve odluke donose u parlamentima jer tako jedino možemo poštovati ustav i demokratske principe, a ne biti stvarni protektorat koji će stalno nekome ispunjavati neke želje”, dodali su.

Protest će biti održan u petak, 31. marta u 14 sati.

Radiosarajevo

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments