IMA ŠAROVIĆ ZA DODIKA NEKOLIKO PITANJA: “Kako to da će on sačuvati mir ako…”

“… nam danima priča o “odlučnim” jednostranim odlukama koje, svi znamo, druga strana nikako neće mirno prihvatiti niti na to pristati, po cijenu sukoba?!”

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović komentirao je danas da je sastanak sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrielom Escobarom još jednom potvrdio dvostruke političke igre člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Očekivana dvoličnost od nekoga ko godina jednu priču priča narodu Republike Srpske, a potpuno drugu na sastancima s međunarodnim predstavnicima. Imamo situaciju da, iako je proteklih dana optuživao druge da zagovaraju sankcije međunarodne zajednice, upravo Dodik se u razgovoru s Escobarom založio za sankcije prema svima onima koji ugrožavaju mir?! Ovim je ujedno i demantovao vlastite izjave da opozicija traži sankcije međunarodne zajednice”, istakao je Šarović.

On je upitao gdje je nestala priča o vraćanju nadležnosti.

“Zar to nije trebalo biti na stolu? Kako to da je u prvom planu razgovora bilo očuvanje teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, kako je zvanično saopšteno? Kako to da će Dodik sačuvati mir ako nam danima priča o “odlučnim” jednostranim odlukama koje, svi znamo, druga strana nikako neće mirno prihvatiti niti na to pristati, po cijenu sukoba?! I ko onda ovdje zvecka oružjem?”, rekao je Šarović.

On je rekao da smo pravu istinu o sastanku Dodika i Escobara saznali iz zvanične Escobarove izjave u kojoj kaže da je imao produktivan sastanak s Miloradom Dodikom i da je otvorena mogućnost da se povuku odluke koje je donio, navedeno je u saopćenju Sektora za politiku i medije SDS-a.

SB

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.