IZETBEGOVIĆ IZNIO DETALJE RAZGOVORA U AMERIČKOJ REZIDENCIJI: “Desilo se nešto novo, a na sastanak s Aleksandrom Vučićem…”

Navode da je Palmer naveo da SDA i DF treba distancirati, Izetbegović je prokomentarisao rekavši da takve non-papere ne može komentarisati i da ga o tome nije ništa pitao

Nakon sastanka u američkoj rezidenciji Bakir Izetbegović je rekao kako se desilo nešto novo u odnosu na ono što smo imali jutros i sinoć, a to je spremnost prijatelja iz međunarodne zajednica da ozbiljno razgovaraju sa Čovićem i Dodikom.

– Do sada smo imali najave da će to ići na račun probosanskog bloka u BiH. Uspio sam im dokazati da to neće biti linija manjeg otpora, nego će se morati naći srednje rješenje između sve četiri stranje i svi će morati naprati određeni ustupak, rekao je Izetbegović.

Nakon što su jučer izašli navodni Palmerovi prijedlozi za ukidanje etničke oznake za Dom naroda, on mu je danas pojasnio ideju Doma naroda na državnom nivou.

– To je zanimljivo, vidjet ćemo koji će biti naš odgovor, ali to je ozbiljna ideja.

Šta očekuje odgovor Milorada Dodika, Izetbegović tvrdi da gura onako kako je krenuo i da zbog toga ima sve manju potporu među Srbima. Očigledno je da ne dobija odgovor kakav on želi, takav način politike je zamorio ljud, tvrdi Izetbegović.

Navode da je Palmer naveo da SDA i DF treba distancirati, Izetbegović je prokomentarisao rekavši da takve non-papere ne može komentarisati i da ga o tome nije ništa pitao.

– Naše je da dokažemo da probosanska strana nije strana kojom se može ići linijom lakšeg otopora, dodao je.

Na najave da će ići u Beograd na sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Bakir Izetbegović je rekao da neće tamo ići.

– U Beograd vjerovatno ne, ali negdje drugo ću sasvim sigurno razgovarati sa svakim, pa i Vučićem, rekao je Izetbegović.

Podsjećamo, nakon najave da će se sastati sa Predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem lider SDA se našao na meti žestokih kritika i protivljenja odlasku u Beograd, piše Oslobođenje.

SB

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.