HomeNOVOSTIKod škole u Zagrebu išarano “Zagreb mrzi Srbe” i “UBl Srbina”…

Kod škole u Zagrebu išarano “Zagreb mrzi Srbe” i “UBl Srbina”…

Kod Osnovne škole Savski Gaj u Zagrebu osvanule su išarane poruke prepune ustaškog i nacističkog znakovlja, kao i poruka mržnje prema Srbima.

Spominje se i saborski zastupnik Milorad Pupovac.

Netko je zidove pothodnika i ulaza u pothodnik kod škole išarao ustaškim i nacističkim znakovljem, simbolima Dinama i neprimjerenim tekstom, javlja Index.

“Dan polako sviće bljedi ova noć jedna srpska majka na groblje mora poć”, piše na jednoj strani zida uz “Ubi Srbina”.

Na drugoj je ispisano “Za dom spremni” te “18.11.1991. Vukovar”. Također, netko je ispisao i križ u krugu uz slova WPWW, što je simbol bijelog nacionalizma.

Na zidu kod ulaza u pothodnik ispisano je “Ubi Srbina” s ustaškim “u” i “potjerajte Pupovca”, kao i “Pupovac, četnik, krepaj”.

U samom pothodniku piše “Savski Gaj mrzi četnike!”, a na vanjskom zidu nacrtano je stablo vrbe ispod kojeg piše “Serbian family tree (eng. srpsko obiteljsko stablo)”, kao i “Zagreb mrzi Srbe” te “Srbe na vrbe” i nacrtan je vukovarski vodotoranj.

Na zidu u prostoru OŠ Savski Gaj napisano je još jednom “Zagreb mrzi Srbe”. Ispod nekih išaranih poruka piše Topovi Savski Gaj što je, čini se, potpis ovih nepoznatih ili ovog nepoznatog autora.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments