Komšić: Dok se gospodin ne urazumi i ne uzme pravu terapiju, do tad traje ludilo

“Gospodin Dodik je po ko zna koji put “verglao” svoje pa svoje, i drago mi je da novi ministar može vidjeti o čemu se ovdje radi. Mi smo od EU priče i 14 prioriteta došli do toga da pričamo o sigurnosti, stabilnosti i suverenitetu BiH”, kazao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić nakon današnjeg sastanka Predsjedništva sa saveznim ministrom za evropske i vanjske poslove Republike Austrije Michaelom Linhartom.

Komšić je kazao da “sve što Dodik priča, prema njegovom mišljenju, postaje predmetom rada Tužilaštva”.

“Ovo sve što Dodik priča po meni postaje predmetom rada Tužilaštva, to vam govorim kao pravnik. Ovo što radi je rušenje pravnog sistema u BiH.

Mislim da Dodik ide na dva pravca; jedan je usmjeren na domaću javnost i narod u RS, a drugo da međunarodnoj zajednici stavi do znanja da je on faktor i da će on to odraditi bez obzira šta oni rekli. Sad kako će se razvijati dalje, vidjet ćemo. Mislim da će se ubrzavati. Dodik u ovom trenutku ima problem i sa međunarodnom zajednicom. To je ono što vam mogu reći generalno“, kazao je Komšić.

Krivična prijava?

“Ne znam ko će šta uraditi, znam šta ću čekati. Čekat ću da vidim šta će Tužilaštvo uraditi, ako ne urade ništa, moja je obaveza da podnesem krivičnu. Dok se gospodin ne urazumi i ne uzme pravu terapiju, do tada traje ludilo“, kazao je.

“Ako vam presjeku i te dovode “kisika”, tj. novca, šta ćete onda? Čovjek hoće da pravi vojsku, od kojih para? Ja bih volio da vidim tu anketu od 98 posto”.

N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.