HomeNOVOSTIBIHKomšić odgovorio Dodiku: Nije bila potrebna sjednica Predsjedništva

Komšić odgovorio Dodiku: Nije bila potrebna sjednica Predsjedništva

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poručio je večeras kako nije bila potrebna nikakva sjednica Predsjedništva kako bi se odazvao pozivu na Samit EU-Zapadni Balkan, koji će biti održan 6. oktobra na Brdu kod Kranja.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uputio je u ponedjeljak pisma predsjedniku Evropske komisije Ursuli von der Leyen, predsjedniku Evropskog savjeta Charlesu Michelu, premijeru Slovenije Janezi Janši u kojem je, povodom Samita EU-Zapadni Balkan naveo kako “BiH nije donijela odluku o učešću na ovom skupu, niti je imenovala delegaciju i definisala platformu”.

Dodik je dodao kako će svaki vid učešća Komšića “na bilo koji način smatrati kršenjem Ustava BiH i poslovnika o radu Predsjedništva BiH”.

Komšić je na ove navode kolege kazao kako mu nije bila potrebna nikakva sjednica, i da se kao predsjedavajući Predsjedništva BiH odazvao na poziv.

“Dodiku je to jasno, a njegove ocjene, prvo da generalni sekretar UN-a ruši Bosnu i Hercegovinu, pa sad da BiH ruši predsjednica Evropske komisije su skandalozne i odražavaju stav iz njegovih pisma koje niko i ne uzima za ozbiljno”, poručio je Željko Komšić.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments