Samo Provjereno

Internet portal

Komšić poslao pismo NATO štabu, traži helikoptere za gašenje požara u BiH

1 min read

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić poslao je danas pismo NATO štabu u Sarajevu kao i komandatnu EUFOR-a u BiH u kojem je zatražio njihov angažman (helikoptere) za gašenje požara u BiH.

Komšić se na taj potez odlučio obzirom da član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne želi dati saglasnost za angažman helikoptera Oružanih snaga BiH, te imajući u vidu da po Zakonu o odbrani sva trojica članova Predsjedništva BiH moraju dati saglasnost za angažman resursa OS BiH.

Na području općine Jablanica, podsjetimo, gori šuma i nisko raslinje, a kako se radi o nepristupačnom terenu jutros je iz OC Jablanica zatražena pomoć helikoptera OS BiH.

Na snimku iz zraka koji su za N1 ustupili pripadnici Helikopterskog servisa RS, a koji gase požare u regionu Bileće i Trebinja, vidljiv je plamen i dim.

A kako je javio reporter N1 Rasim Pavica, zbog povremenih naleta vjetra požar kod Jablanice spušta se prema magistralnoj cesti M17.

Požar je buknuo u srijedu oko 15:50 sati kod Komadinovog vrela u Jablanici, ispod dalekovoda, vjerovatno od električnog pražnjenja.

N1

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com