HomeNOVOSTIBIHKomšić: Turska ne podržava poteze Schmidta

Komšić: Turska ne podržava poteze Schmidta

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović, Željko Komšić i Denis Bećirović sastali su sa turskim kolegom Recep Tayyip Erdoganom.

Nakon susreta Komšić je kazao da je bilo mnogo tema o kojima su razgovarali, među kojima su i potezi visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

“Dotakli smo se svega onoga što se trenutno dešava u BiH, pogotovo poteza visokog predstavnika Christiana Schmidta i onih koji ga podržavaju. Turska ne podržava ono što on radi. Turska je protiv toga da se nameću bilo kakva rješenja o BiH. Turska je definitivno na stajalištu da mi u BiH trebamo između sebe riješiti sve nesporazume koje imamo i dogovoriti kakve BiH treba da ima “, dodao je Komšić za Hayat.ba.

Ranije je Željka Cvijanović kazala da je Erdogan ukazao na potrebu jačanja unutrašnjeg dijaloga, što znači da vlasti u BiH treba da se same oslanjaju na svoje snage i da više komuniciraju, a da “manje očekuju da će doći gotova rješenja i da može doći neko dobro rješenje koje je nametnuto spolja”.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments