HomeNOVOSTIBIHMIJATOVIĆ SE SLATKO NASMIJAO VUČIĆU I DODIKU: "Kada gazde kažu ovde veži...

MIJATOVIĆ SE SLATKO NASMIJAO VUČIĆU I DODIKU: “Kada gazde kažu ovde veži konja onda nema prigovora”

Istinu za volju, teška srca je Vučić ovo izustio ali i jedan i drugi su svjesni da kada gazde kažu ovdje veži konja onda nema prigovora, navodi potpredsjednik SDP-a

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, prokomentarisao je jučerašnji sastanak člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Beogradu.

On se oglasio na Facebooku, a njegovu objavu prenosimo integralno:

“Na početku kratka poruka režimskim novinarima i portalima u Banja Luci, ja znam da me mrzite jer volim svoju zemlju, al to nije razlog da izvrćete moje izjave, ne znam što niste tako hrabri kad se sretnemo na ulici nego bežite na drugu stranu miševi lažljivi.

Nakon još jednog besmislenog sastanka u Beogradu jasno je sve kao i pre njega, Milorad Dodik je priznao da se boji države Bosne i Hercegovine i da od odvajanja entiteta Republika Srpska nema ništa.

Strah je tolika da je morao stati uz zastavu BiH iako me je sramota što takav kriminalac stoji uz zastavu moje zemlje.

Takođe je jasno da mu je Vučić preneo poruku ”velikih sila” da nema prostora više za napred u ludilu i da mora nazad.

Istini za volju teška srca je Vučić ovo izustio ali i jedan i drugi su svesni da kada gazde kažu ovde veži konja onda nema prigovora.

Međutim, nema dileme, trajaće ova kriza još dugo, tačnije ovaj cirkus možemo očekivati sve do izbora, jer ovo je zapravo kampanja sa kojom će Dodik i njegov režim nastupiti.

Pred Vučićem koji se smeje Dodik vređa i opoziciju u RS i muslimane kako on kaže i međunarodnu zajednicu, što pokazuje odnos Vučića prema svima.

Već tri dana Dodik nervozno spominje Nikšića i SDP BiH, čemu nervoza Milorade, ono što spremamo tek će te učiniti nervoznim polako.

Ono što treba biti jasno nikakvo ateriranje ne menja stanje, Milorad Dodik i njegov režim su učinili udar na Ustavni poredak BiH i moraju biti sankcionisani idemo dalje još jače!!!, naveo je Mijatović.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments