MIJATOVIĆ VRATIO U REALNOST KONAKOVIĆA I RADONČIĆA: “Licitiranje imenima ne donosi ništa dobro, te nema potrebe za pozicioniranjem ukoliko nam je zajednički cilj…”

“Izbori su za godinu dana i bez dileme SDP BiH izlazi sa imenom i programom koji će biti pobednički, ali ono na šta se sada svi trebamo koncentrisati jeste momenat u kome se nalazi BiH”, kazao je Mijatović

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović primjećuje da se velika gužva i halabuka diže oko kandidature za člana predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda.

Stoga je kako kaže SDP BiH zauzeo vrlo jasan stav da će imati kandidata i da su spremni da to bude zajednički kandidat svih političkih subjekata koji su spremni da mijenjaju stanje u BiH.

Dobra stvar u svemu kako navodi, jeste i spremnost političkih stranaka poput NIP-a i SBB-a kao i ostalih da podrže kandidata SDP BiH.

“Mi u SDP BiH smatramo da bez dileme naš kandidat može pobediti te smo ovome prišli vrlo ozbiljnu u smisli analiza i pripreme.

Licitiranje imenima ne donosi ništa dobro, te nema potrebe za pozicioniranjem ukoliko nam je zajednički cilj pobeda na sledećim izborima, a trebalo bi biti da je tako.

Izbori su za godinu dana i bez dileme SDP BiH izlazi sa imenom i programom koji će biti pobednički, ali ono na šta se sada svi trebamo koncentrisati jeste momenat u kome se nalazi BiH”, kazao je Mijatović, te dodao:

“Javno molim sve političke subjekte koji su protiv sadašnjeg stanja da se manemo predizbornog pozicioniranje i stanemo u zajednički front odbrane suvereniteta i integriteta države BiH.

Izborni zakon i pošteni izbori su sada prioritet svih nas, jak i zajednički front svih nas u kontekstu promena izbornog zakonodavstva su sada prvo poluvreme i najvažnija stepenica koja vodi do pobede 2022. godine.”

Navodi da ukoliko popustimo svi zajedno pod pritiscima onih koji žele nacionalno podijeliti našu državu, izgubićemo borbu za naše građane.

“Javno hvala svim političkim subjektima na podršci da SDP BiH kandiduje pobedničkog kandidata, što je realno i jedino ligično, ali ih isto molim da stanemo u front odbrane prava svakog građanina BiH, a onda je pobeda tehnička stvar”, zaključio je Mijatović.

SB

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.