Milanović objasnio zašto je Mesić bio na sastanku s Izetbegovićem, komentirao i obnovu: ‘Ulazimo u crveno‘

Predsjednik se osvrnuo i na epidemiološku situaciju, mjere i cijepljenje
Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na konferenciji “Dan velikih planova” tjednika Lider, na kojoj je održao govor. Nakon konferencije da je izjavu novinarima u kojoj je komentirao sastanak s Izetbegovićem, cijepljenje i obnovi Zagreba.

Pojasnio je svoju izjavu o gospodarstvu da nismo loši, ali da bi mogli biti i bolji.

“Ne samo Vlada već i privatni sektor. Vlada treba biti neka vrsta podupiratelja. Rekao sam da je Vlada s poticajima napravila što je mogla”, rekao je, javlja N1.

Sastanak s Izetbegovićem

Komentirao je i sastanak s Bakirom Izetbegovićem te dolazak bivšeg predsjednika Stjepana Mesića na taj sastanak.

“To je dobro što se dogodilo, trebalo se dogoditi prije deset godina. Teme su bile odnosi bošnjačkog naroda i hrvatskog naroda. O našim razgovorima želim upoznati ministra i Plenkovića. Taj sastanak je trebao biti održan prije godinu dana. Prostor suradnje između Bošnjaka i Hrvata je velik, a trenutno ne ide kako treba. S Izetbegovićem nisam razgovarao o Komšiću”, rekao je predsjednik.

“Mesić me nazvao i predložio taj susret. Došao je s gospodinom Izetbegovićem. Vjerojatno se i Izetbegović osjećao bolje. Inicijator sastanka sam ja, prije godinu dana, sad se to dogodilo. Nije uobičajeno, ali tak je bilo”, kazao je o dolasku Mesića na sastanak.

Rekao je i da se na sastanku nisu dotaknuli teme stanja u Republici Srpskoj, ali ni teme o vojsci, iako smatra da vojska nije realna. “To nije realno, to košta”.

Obnova Zagreba

Komentirao je obnovu grada Zagreba.

“To je sad već….Ulazimo u crveno. Financijska situacija u Zagrebu koliko čujem nije dobra zbog prethodne vlasti, a ne zbog ove. Fakturiralo se ili pokušalo fakturirati i dati sve moguće u zadnjih godinu dana, pobijedila je druga opcija koja jedva preživljava. Jedva preživljava! Neka premijer tome posveti pažnju”, kazao je.

Komentirao je i epidemiološku situaciju, cijepljenje i mjere.

“Smatram da je to bezveze. Treba nastaviti živjeti normalno. Svatko se može cijepiti. Ne znam tko je među vama cijepljen, jesu li bolnice pune? Nisu. Važnije je da ljudi počnu normalno živjeti, da se glava malo propuše”, kazao je, naglasivši potrebu građana za normalnim životom i potrebu za ukidanjem mjera, Dnevnik.hr.

Face

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.