HomeNOVOSTIBIHMilorad Dodik: Ja spašavam Bosnu i Hercegovinu

Milorad Dodik: Ja spašavam Bosnu i Hercegovinu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik istakao je da on ne razbija, nego “spašava ustavnu BiH”.

Dodik je rekao da će entitet Republika Srpska “zakonom suspendovati 140 nametnutih rješenja” i to u roku od dva, tri ili četiri mjeseca da ne bi nastale pravne praznine, dok RS ne obezbijedi potrebnu legislativu.

On je naglasio da bi u državi svima život bio bolji da Republici Srpskoj nisu otimana prava. “Pravili su eksperiment, iluziju, zato smo tu gdje jesmo, zaglavljeni”, naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, da je postojao čist račun, iskren razgovor, bavili bi se životom, radili konkretne poslove i svima bi bilo bolje, pa i “onima koji podmeću providnu bajku” da do boljeg života vodi funkcionalna Bosna i Hercegovina.

U intervjuu za sutrašnje izdanje “Politike” Milorad Dodik je rekao da se iz BiH već 30 godina šalje jedino poruka nestabilnosti, umjesto da se svi drže Ustava i da svako radi u skladu sa svojim ingerencijama.

Povodom izvještaja visokog predstavnika Christiana Schmidta pred Savjetom bezbjednosti Ujedinjenih nacija, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine je rekao da je to još jedan apsurd u kojem izvještaj podnesi “neizabrani diplomata”.

“To govori da je svijet u neredu. Mi nećemo srediti svijet, možemo samo da izvlačimo zaključke i da se sagnemo ispod radara, ali da ne dozvolimo da pored nas prođu prilike i da nas zaplaše na osnovu ‘slave’ stečene na ranijoj strogoći”, rekao je Dodik.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments