HomeNOVOSTIBIHMiša Vacić došao da brani mural Mladiću: “Vrlo brzo ćemo ga popraviti”

Miša Vacić došao da brani mural Mladiću: “Vrlo brzo ćemo ga popraviti”

U Njegoševoj ulici u Beogradu uništen je mural posvećen ratnom zločincu Ratku Mladiću, zbog koga je juče privedena aktivistkinja Aida Ćorović, i to nakon što ga je nađala jajima. Nakon što je izjavu dao predstavnik SDPS Đorđo Žujović, koji je danas uništio pomenuti mural, na mjestu događaja pojavio se i predsjednik Srpske desnice Miša Vacić, poznat po ultradesničarskim stavovima.

“Ratko Mladić je srpski junak. Spasio je mnogo živote, ne samo Srba, nego i muslimana i Hrvata. Ovaj mural će biti vrlo brzo popravljen. Isti umetnici koji su ga i oslikali će ga i popraviti. Meni je žao što mlad čovek uništva ovo delo. Đorđe da je pametan, uzeo bi sa mnom i oprao ovo. Naša ideja je besmrtna i Ratko Mladić će krasiti mnogo zidova. Ne može Đorđe da ulazi u srpske domove i da uništava slike Ratka Mladića”, kazao je.

Kako saznaje nova.rs, u ovom trenutku prve policijske patrole stižu na ugao ulica Alekse Nenadovića i Njegoševe. Dotad su na mjestu događaja bili samo policajci u civilu.

Ranije danas uništen je mural posvećen ratnom osuđeniku Ratku Mladiću, a nedavno je na mjesto događaja stigao Vacić, koji je javnosti poznat po ultradesničarskim stavovima.

On je istakao da širom Beograda postoje murali osuđenog generala.

Prolaznici su vidno negodovali tokom davanja izjave Vacića, na šta je on prokomentarisao: „Ipak je ovo Vračar, krug dvojke.“ On je potom upitan zbog čega se onda nalazi tu, na šta je Vacić odgovorio „da će se njegovim šetanjem posrbiti taj deo Beograda“, navodi reporter Nove s mjesta događaja.

Građani koji prolaze pored prekrečenog murala, a zbog čega je juče došlo do incidenta, su podijeljenog mišljenja. Jedni tvrde da je riječ o ratnom zločincu, drugi heroju.

Žujović u okršaju s prolaznikom
Nakon jutrošnje akcije uništavanja murala ratnom zločincu Ratku Mladiću, predstavnik SDPS Đorđo Žujović imao je nekoliko zanimljivih verbalnih okršaja. Jedan i sa prolaznikom koji je mu je govorio o zločincu, ponosu, politici i Mariniki Tepić.

Naime, stariji prolaznik prišao je uništenom muralu osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću tvrdeći da je stanar okolne ulice i negodovao zbog uništavanja. On je ušao u verbalnu raspravu sa Žujovićem tvrdeći da Mladić nije zločinac.

„Koga je obrukao? Mene nije“, tvrdi ovaj penzioner. „Postavite Dragan Đilasa, nacrtajte Mariniku Tepić, a ovo ostavite tu (pokazujući na uništeni mural)“, rekao je penzioner. Nakon ovih izjava penzioner je naveo da novinarske ekipe treba da se udalje odavde, posebno ističući N1.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments