Mitropolit Joanikije nakon sastanka sa Dodikom: Dočekao sam ga kao brata, on je glas razuma i pomirenja

Posebno nam je drago što smo danas dočekali političara koji više decenija ima veliki uticaj, rekao je mitropolit Joanikije

Mitropolit Joanikije izjavio je danas da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik bio glas razuma iz Republie Srpske prema Crnoj Gori, kao i glas mira i bratskog pomirenja.

Mitropolit Joanikije dočekao je danas Dodika u manastiru Ždrebaonik kod Danilovgarada zajedno sa igumanijom mati Justinom i monahinjama i tom prilikom su mu poklonikli ikonu Bogorodice sa ćivota Svetog Arsenija Sremca.

– Posebno nam je drago što smo danas dočekali političara koji više decenija ima veliki uticaj, a koji nije mogao prisustvovati ustoličenju, ali nije propustio priliku da čestita taj čin, rekao je mitropolit Joanikije.

On je rekao da dočekuje Dodika kao brata, koji doprinosi miru i stabilnosti u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, javlja Srna.

Dodik se zahvalio na daru i još jednom čestitao mitropolitu Joanikiju ustoličenje.

Dodik je u manastiru Ždrebaonik posjetio crkvu posvećenu Svetom arhangelu Mihailu gdje se poklonio i cjelivao mošti arhiepiskopa srpskog Arsenija, nasljednika na tronu Svetog Save.

Nakon obilaska crkve Svetog Arhangela Mihaila, Dodik i mitropolit Joanikije su razgovorali.

Oslobođenje

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.