HomeZANIMLJIVOSTIMore na jadransku plažu izbacilo kravu

More na jadransku plažu izbacilo kravu

Kravu je u srijedu ujutro izbacilo more na obalu Komiže, mjesta smještenog na hrvatskoj obali. Nekoliko fotografija poslala nam je Čitateljica N1, a sve prikazuju kravu koja se nalazi na plaži.

Nakon uspješno obavljenog zadatka, vješti stručnjaci izvadili su tijelo krave i krenuli u transport kamionom. Vrijedi spomenuti kako je Komižu sinoć zahvatio snažan udar vjetra jugozapadnog smjera koji se inače naziva garbinada.

Prema priopćenju Grada Komiže N1, ostaci su očišćeni prije otprilike četvrt sata. Komunalna udruga grada Visa preuzela je skrbništvo nad posmrtnim ostacima i od sada će njima upravljati.

Dovedeno je u pitanje podrijetlo prisutnosti krave na ovom mjestu, što je Grad navelo na pretpostavku da je to vjerojatno posljedica oluje, koja je možda donijela ostatke goveda na ovo područje.

“Iz Grada su napomenuli da je zbog prevladavajućeg strašnog garbina (jugozapadnog vjetra, op.a.) u Komiži bilo moguće čuti djelovanje vjetra s bilo kojeg mjesta na otoku. Ovaj vjetar nosi sve što mu se nađe na putu, čineći domaćim životinjama nemoguće preživjeti. Zapravo, na otoku postoje možda samo dvije krave, ako ih je i toliko. Sve životinje koje su prisutne vjerojatno nisu autohtone s otoka i donijelo ih je more.

Dok Komiža može podnijeti buru, garbin je sasvim druga priča. Tijekom garbina, more udara u kuće i valovi preplavljuju područje. S obzirom na oskudicu domaćih životinja na otoku, teško je razlučiti odakle je došlo misteriozno stvorenje koje je nasulo na obalu.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments