NA METI DODIKOVE PARLAMENTARKE I MINISTRICA TURKOVIĆ: “Nema ni trunke političkog morala…”

Ona je poručila Turkovićevoj da, za njenu informaciju, za izgradnju memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini postoji odluka institucija, ali institucija u kojima ona, na sreću, nije nikakav faktor.

Poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istakla je da će Republika Srpska graditi šta želi i, zajedno sa maticom Srbijom, svoje naraštaje učiti istini i njegovanju kulture sjećanja i nezaboravljanja stradanja svojih predaka, a prije svega da, uprkos svemu, budu dobri ljudi.

Reagujući na izjavu Bisere Turković koja je, povodom najave da će se u Donjoj Gradini graditi memorijalni centar posvećen stradalim srpskim žrtvama, rekla da je “neprihvatljivo da se na teritoriji BiH gradi bilo šta bez odluka njenih institucija i građana”, Vulićeva je u izjavi za Srnu istakla da Turkovićeva nema ni trunke političkog morala, niti poštovanja prema bilo kome ko nije Bošnjak-musliman, pa bio on živ ili mrtav.

– Daleko je ona od poštovanja prema ž**avama, a još dalje od poštovanja konstitutivnih naroda u BiH. Nazvati politikanstvom ono što je srpska istorija, srpska tragedija i srpska dužnost da pamtimo zauvijek, samo je primjer moralnog i ljudskog dna – istakla je Vulićeva.

Ona je poručila Turkovićevoj da, za njenu informaciju, za izgradnju memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini postoji odluka institucija, ali institucija u kojima ona, na sreću, nije nikakav faktor.

– Srbija i Srpska pravoslavna crkva su izvršile konsultacije sa nadležnim organima u Republici Srpskoj, a uz to su pokazale poštovanje i međudržavno uvažavanje. S toga je djelovanje Turkovićeve obično politikanstvo. Ona je ta koja je sklona zloupotrebi položaja i koja bez saglasnosti Predsjedništva, jedino nadležnog da vodi spoljnu politiku BiH, izdaje razne nesuvisle naredbe u interesu svog, bošnjačkog naroda, provodeći propalu politiku svog partijskog šefa Bakira Izetbegovića – istakla je Vulićeva.

Vulićeva je rekla da je uvjerena i da se nešto gradi na primjer na (sarajevsko naselje) Mejtašu, ni tada nikoga ne bi zanimao stav gospođe Turković.

– U Dejtonu su jasno definisane granice i teritorija oba entiteta u BiH. U jednom od entiteta, FBiH, u blizini Maglaja, koji je Turkovićevoj veoma dobro poznat, nalazi se mjesto gdje je bila masovna grobnica srpskih sinova. Obezglavljenih 18 srpskih mladića svirepo je ub**eno od ruke pripadnika tzv. Armije BiH. To je na tlu zemlje u koju se gospođa Turković toliko kune i na koju se stalno poziva. Možda nam ona i danas priželjkuje baš takvu BiH u kojoj njeni sunarodnici i pripadnici odreda ‘El mudžahid’ ko**u, mu*e i u**jaju nedužne mladiće, žene, djecu samo zato što su Srbi – istakla je Vulićeva.

SB

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.