HomeNOVOSTISVIJETNAPUSTIO NAS JE LEGENDARNI "DAMBLDOR" IZ HARRY POTTERA: Porodica potvrdila tužne vesti

NAPUSTIO NAS JE LEGENDARNI “DAMBLDOR” IZ HARRY POTTERA: Porodica potvrdila tužne vesti

Preminuo proslavljeni glumac Ser Majkl Gambon.

Slavni glumac Ser Majkl Gambon preminuo je u 82. godini. Vest o njegovoj smrti potvrdila je porodica, a čuveni “Dambldor” poslednje dane proveo je u bolnici. Kako su naveli, Majkl je preminuo usled posledica upale pluća. Ser Majkl Gambon najpoznatiji je po ulozi Albusa Dambldora iz filmova o Hariju Poteru.

Sir Michael Gambon preminuo je u 82. godini života, potvrdila je njegova obitelj, prenosi nam LADBible. Glumac, poznat po ulozi Albusa Dumbledorea u serijalu filmova o Harryju Potteru, kao i u klasičnim filmovima poput The Cook, The Thief, His Wife & Her Lover, Gosford Park i A View from the Bridge, preminuo je mirno nakon bolesti, rekla je njegova obitelj.

Rođen u Dublinu 1940., Gambon je glumio u Kraljevskom nacionalnom kazalištu s kolegom Laurenceom Olivierom i osvojio mnoge nagrade uključujući tri nagrade Olivier, četiri BAFTA-e i dvije nagrade SAG. Kraljica Elizabeta II 1999. proglasila ga je vitezom, kao priznanje za njegove zasluge u glumi tijekom desetljeća.

Dok je glumio u mnogim holivudskim filmovima, Gambon je također uživao raditi sa Shakespeareom, pojavljujući se u mnogim produkcijama njegovih drama, uključujući Othello, Macbeth, Hamlet i Coriolanus.

Gambon je preuzeo ulogu ravnatelja Hogwartsa, Albusa Dumbledorea, nakon smrti originalnog glumca Richarda Harrisa, a ulogu je imao od 2004. do 2011., kada je filmski serijal završio.

U kasnijim godinama, preuzimao je uloge na TV-u, kao što su HBO drama Fortitude i drama o konjskim utrkama Luck, zajedno s Dustinom Hoffmanom. Također je obnovio svoj odnos s djelom autorice Harryja Pottera JK Rowling, glumeći u BBC One i HBO-ovoj adaptaciji njezine knjige The Casual Vacancy.

U ožujku 2018. objavljeno je da će glumiti u humorističnoj seriji Breeders, ali se morao povući zbog problema s pamćenjem.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments