HomeNOVOSTIBIH„NE MOŽE ME NIŠTA NATJERATI…“: Pogledajte kako je Avdo Avdić u Istočnom...

„NE MOŽE ME NIŠTA NATJERATI…“: Pogledajte kako je Avdo Avdić u Istočnom Sarajevu isprovocirao Milorada Dodika da otkrije planove…

Ne stišavaju se reakcije nakon posljednjeg istupa člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

Na samom kraju press konferenciji u Istočnom Sarajevu došlo je do verbalnog duela između Milorada Dodika i novinara Avde Avdića.

Nakon Dodokovih riječi, oglasio se i direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić.

-Dvije stvari. Prvo, Avdo Avdić je realno – i to mu i Milorad Dodik priznaje – isprovocirao Dodika da prerano otkrije da planira nasilje. I drugo, Dodikov plan A i plan B su isti: A – ponovo formirati vojsku koja je počinila ge**cid i B – razoružati Bošnjake, a onda ponoviti ’92.

Da dodam: plan Milorada Dodika se suštinski temelji na njegovom uvjerenju da su Bošnjaci podljudi. On je, naime, uvjeren da će reakcija međunarodne zajednice izostati, a da su Bošnjaci toliko untermensch da nemaju problem s tim da im opet djecu u**jaju snajperima, poručio je Suljagić.

Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik jučer je održao konferenciju za medije u Istočnom Sarajevu nakon sastanka Predsjedništva BiH sa Derekom Cholletom, savjetnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država.

(SB)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments