HomeNOVOSTIBIHNENAD STEVANDIĆ U AKCIJI: „Donošenje Ustava Srpske Republike BiH imalo je sudbinski...

NENAD STEVANDIĆ U AKCIJI: „Donošenje Ustava Srpske Republike BiH imalo je sudbinski značaj za RS, odlučni smo braniti…“

-Istoriju ne možemo mijenjati, kao ni činjenicu da je 9. januara 1992. godine formirana Republika Srpska, kazao je Stevandić.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je Srni da je “donošenje Ustava Srpske Republike BiH 1992. godine imalo sudbinski značaj za Srpsku koja je i danas, kao i tada, odlučna da brani stečena prava”.

-Republika Srpska se zalaže za mir i poštovanje, ali je i odlučna da brani stečena prava. Svake godine sa velikim poštovanjem obilježavamo dan kada je donesen Ustav Srpske i ove godine ćemo to učiniti i u Beogradu, rekao je Stevandić povodom 31 godine od usvajanja Ustava Republike Srpske.

Govoreći o mogućim izmjenama Ustava RS-a i proglašenju Pala prijestonicom, Stevandić kaže da su Pale kolijevka RS-a i navodi da je Crna Gora ranije prijestonicom proglasila Cetinje.

-U Palama su doneseni prvi akti značajni za Republiku Srpsku. Istoriju ne možemo mijenjati, kao ni činjenicu da je 9. januara 1992. godine formirana Republika Srpska, kazao je Stevandić.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments