Nešić: Kad riješimo pitanje nametnutog Inzkovog zakona vraćamo se u Parlament

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH, kazao je u Danu uživo na N1, da je on neko ko se bori i zalaže protiv majorizacije, te da je očigledno da je na sceni u Federaciji majorizacija.

Političar sa autoritetom
“To se vidi i kroz to da oni nemaju svog člana Predsjedništva, već imaju čovjeka koji nije izabran hrvatskih glasovima. Željko Komšić definitivno nije hrvatski član Predsjedništva. Očigledno, gospodin Schmidt je to primijetio, i prikupio dovoljno podataka, i odlučio da takve stvari ne dozvoli i odlučio možda čak i da ih mijenja”, rekao je Nešić, dodajući:

“Želim da naglasim – šta god hoćete, vi se u Federaciji dogovorite, razgovarajte, i šta god da donesete, mi u Republici Srpskoj poštujemo ali ne zadirite u pitanje Republike Srpske”.

Kazao je i da se mora složiti sa Dodikom da Schmidt ima problem sa legimitetom.

“On nije izabran sa pravima koja su postavljena, ali opet moramo da uvažimo da se radi o političaru sa autoritetom i koji dolazi iz velike države Njemačke”, naveo je.

Mišljenja je da izmjene Izbornog zakona su nužne i neophodne, te da svako ko je protiv skenera, protiv kamera, taj se boji poštenih izbora.

“Smatram da svaki građanin želi da izmjene Izbornog zakona donesu njihovi izborni predstavnici, a ne visoki predstavnici”, istaknuo je.

Veliki problem
Naveo je i da je ključno da zaustavimo odlazak ljudi.

“Imamo da je u zadnjih sedam godina otišlo 370 hiljada ljudi, imamo katostrofalnu situaciju što se tiče ekonomije. Krizu koju proizvode tri vladajuće partije, koja je na ivici sukoba i zbog te krize mladi odlaze”, rekao je naš sugovornik.

Komentarišući Inzkov Zakon o zabrani negiranja genocida, rekao je da moraju riješiti pitanje “nametnutog Inzkovog zakona, te da kad to riješe vraćaju se u Parlament”.

“Inzko je nastupio nefer prema ljudima koji žive u BiH, nefer i prema Schmidtu. Inzko je stvorio veliki problem i dao veliku podršku SDA, HDZ i SNSD da i dalje vladaju na principima izazova kriza. Vama u Sarajevu mnogo smeta srpsko jedinstvo koje ne postoji osim po pitanju nametnutog zakona”, rekao je.

N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.