“O***BI OD BOSNE I HERCEGOVINE”: Vojin Mijatović odgovorio Milanoviću jezikom koji jedino razumije

Predsjednik susjedne Hrvatske Zoran Milanović ovih dana boravi u New Yorku, kao i većina svjetskih državnika. Prilikom obraćanja na Generalnoj skupštini UN-a Milanović se dotakao pitanja BiH, ali ni izbliza tako direktno i provokativno kao u intervjuima nakon tog govora.

Na njegove provokativne poruke, o kojima smo već pisali, stigao je večeras odgovor od potpredsjednika SDP-a BiH Vojina Mjatovića. U otvorenom pismu, Mijatović je Milanoviću vrlo direktno poručio da “odjebe od Bosne i Hercegovine”.

Mijatovićevo pismo Milanoviću pročitajte u cjelosti:

Uvaženi Predsedniče Republike Hrvatske,

Jedan sam od ljudi koji smatra da je odnos sa susednim zemljama na Balkanu ključna stvar pogotovo posle prošlosti kojom se ne možemo ponositi baš svi zajedno.

Biću iskren jako sam se radovao vašoj izbornoj pobedi čak smo pomogli putem posmatrače u Banja Luci gde ste na istim biračkim mestima pobedili.

Nadao sam se da vašim dolaskom, stiže neko novo bolje vreme kako za Hrvatsku tako i za Bosnu i Hercegovinu, ali i ostatak regiona.

Poslednje vreme na niz vaših više nego štetnih izjava prema mojoj državi nisam burno reagovao jer sam smatrao da je to samo prolazna faza, vaš trebutak slabosti i politikanstva.

Nažalost vaše samokrunisanje i prvog u Hrvata pa i u BiH za govornicom Generalne Skupštine UN-a zapravo predstavlja vrhunac vašeg političkog ludila.

Nisam siguran da li da vas kudim i žalim, jer porazno je bilo danas gledati i slušati čoveka koji je trebao biti nada i garant novog i boljeg vremena.

U suštini žalim sve građane Hrvatske, jer ovo danas je sunovrat hrvatskog društvenog bića kao sastavnig dela evropske ideje.

Uvaženi gospodine Milanović,

Da zaključim, vaše srednjovekovne plemenske porive ostavljam vama, a ja ću vam vrlo diplomatski i jezikom koji jedino razumete reći ODJEBI OD BOSNE I HERCEGOVINE!!!

S poštovanjem,

Vojin Mijatović
potpredsednik SDP BiH

SB

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.