HomeNOVOSTIBIHODJEKNULO DO BEOGRADA: Zaev ponudio pomoć BiH u procesu pristupanja NATO alijansi

ODJEKNULO DO BEOGRADA: Zaev ponudio pomoć BiH u procesu pristupanja NATO alijansi

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović istakli su danas da dvije zemlje povezuju zajednički interesi i vrijednosti kao što su članstvo u Severnoatlantskoj alijansi (NATO) i Evropskoj uniji (EU), saopštila je vlada u Skoplju, prenosi beogradska “Politika”.

Kako se navodi, Zaev je na sastanku sa Džaferovićem naglasio da je Severna Makedonija spremna da sa BiH podijeli iskustvo pristupnog procesa do punopravnog članstva u NATO.

Zaev je istakao da je posjeta člana Predsjedništva BiH Severnoj Makedoniji rezultat kontinuiteta izuzetno pozitivnih i tradicionalno bliskih odnosa dvije zemlje.

Od posebnog značaja je, dodao je Zaev, to što je ova posjeta na Mađunarodni dan Bošnjaka i informisao člana Predsjedništva BiH da na sastanak sa njim dolazi sa uvida u posljednju fazu izgradnje mosta „Cvet Srebrenice”.

Na sastanku Zaeva i Džaferovića u Vladi Sjeverne Makedonije, prenosi beogradksa Politika, potencirano je da dvije zemlje prepoznaju snažne potencijale za unapređenje ekonomske saradnje i izražena spremnost da produže pripreme za uspostavljanje avionske linije između Sarajeva i Skoplja, koja je prekinuza zbog pandemije kovida-19.

„Zaev i Džaferović su se na satanku složili da Sjeverna Makedonija i BiH imaju veoma bliske veze iz prošlosti i da imaju zajednička opredjeljenja i za zajedničku budućnost”, navodi se u saopštenju, kojeg prenosi Politika.

Prije sastanka sa Zaevim član Predsedništva BiH Šefik Džaferović, koji je u jednodnevnoj radnoj posjeti Skoplju, sreo se i sa predsjednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments