HomeNOVOSTIBIHOPASNA IGRA DRAGANA ČOVIĆA: Šta se krije iza radikalnih poruka predsjednika HNS-a...

OPASNA IGRA DRAGANA ČOVIĆA: Šta se krije iza radikalnih poruka predsjednika HNS-a Bože Ljubića?

Ovakve radikalne poruke koje dolaze iz Čovićevog tabora, najbolje oslikavaju prirodu njegovih zahtjeva vezanih za izmjenu Izbornog zakona BiH

Radikalne poruke iz Čovićevog tabora govore o prirodi zahtjeva HNS-a.

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora Božo Ljubić jučer se oštro usprotivio načelu: jedna država, dva entiteta i tri konstitutivna naroda, kojeg zagovara Matthew Palmer specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za izbornu reformu u BiH.

Iako Palmer poručuje da podržava tri daytonska načela: jedna država, dva entiteta i tri konstitutivna naroda, predsjednik Glavnog vijeća HNS-a, u Bosni i Hercegovini već sad vidi tri entiteta.

Naime, on je ispred HNS-a, nevladine organizacije kojim predsjedava lider HDZ-a BiH Dragan Čović, poručio da je Bosna i Hercegovina država tri entiteta, tri nacije, te da je to povijesna i ustavna činjenica koja čini temelj ove države.

Time je iz Čovićevog tabora direktno dovedeno u pitanje Dejtonsko uređenje BiH, koje je, kao što je poznato, zasluga upravo Sjedinjenih Američkih Država.

Ovakve radikalne poruke koje dolaze iz Čovićevog tabora, najbolje oslikavaju prirodu njegovih zahtjeva vezanih za izmjenu Izbornog zakona BiH, što će domaći i međunarodni zvaničnici imati u vidu prilikom iznalaženja rješenja.

(SB)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments