Samo Provjereno

Internet portal

OŠTRA REAKCIJA SABINE ĆUDIĆ: Nijedna odluka koju visoki predstavnik donese nema kredibilitet ako je kreiraju…

1 min read

-Minimum koji od njega očekujemo je da se njegove odluke ne diktiraju iz Zagreba i Beograda. Ako se navedeno pokaže kao tačno, nijedna odluka koja se donese po ovom pitanju ne može biti kredibilna, te po hitnom postupku mora biti adresirana prema Vijeću sigurnosti UN, poručila je Ćudić.

Nakon što je Vlada RH priznala da je direktno involvirana u izmjene Izbornog zakona u BiH, reagovala je Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke

“Nakon otvorenog priznanja Vlade Hrvatske da se direktno miješala u posao visokog predstavnika u BiH, kategorično tražimo da se visoki predstavnik očituje o ovom pitanju. Minimum koji od njega očekujemo je da se njegove odluke ne diktiraju iz Zagreba i Beograda. Ako se navedeno pokaže kao tačno, nijedna odluka koja se donese po ovom pitanju ne može biti kredibilna, te po hitnom postupku mora biti adresirana prema Vijeću sigurnosti UN.

Također je evidentno da se bh. Hrvati koriste od strane Milanovića i Plenkovića za njihovo međustranačko i personalno prepucavanje, te da ih instrumentaliziraju za svoje prizemne političke ciljeve. Od rezultata izbora u nedjelju zavisi ne samo ko će lobirati za interese BiH i svih njenih građana, već i ko će s međunarodnom zajednicom graditi ravnopravan partnerski položaj a ne pasivno promatrati kako se politika prema BiH nesmetano kroji iz Beograda i Zagreba”, poručila je Ćudić.

SB

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com