HomeNOVOSTIBIH„OVAJ NAŠ ČEŠĆE KOD ERDOGANA…“: Milorad Dodik najavio odlazak u Tursku, stigla...

„OVAJ NAŠ ČEŠĆE KOD ERDOGANA…“: Milorad Dodik najavio odlazak u Tursku, stigla brza reakcija Dragana Mektića…

Dodik je izjavio da će s Erdoganom razgovarati o situaciji u BiH i da vjeruje da će on imati razumijevanja.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da danas ide u Tursku kako bi razgovarao s predsjednikom te zemlje Recepom Tayyipom Erdoganom.

Dodik je izjavio da će s Erdoganom razgovarati o situaciji u BiH i da vjeruje da će on imati razumijevanja.

“Informacije koje je Erdogan do sada dobijao su bile jednostrane. Želim da mu objasnim da ga smatram velikim liderom, jedne velike nacije i smatram da je prirodno zainteresovan za podršku i pomoć Bošnjacima, ali sam isto uvjeren u nekoliko kontakata koje sam s njim imao da je čovjek koji ne želi da radi ništa na teret drugih naroda u BiH i da vidim prostor da možemo razgovarati na tu temu“, izjavio je Dodik.

Nakon Dodikove izjave, oglasio se i bivši ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

-Ovaj naš češće kod Erdogana nego u Bakincima, kratko je poručio Mektić.

Podsjetimo, Milorad Dodik se jučer, kao i ostali članovi Predsjedništva BiH, susreo sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Gabrielom Escobarom.

Na press konferenciji koja je uslijedila nakon sastanka Dodik je kazao da je razgovor bio dobar i da je glavna poruka tog sastanka da svi procesi koji se vode moraju biti politički, bez “zveckanja oružjem” i da rat nije nikakva opcija za rješavanje političkih pitanja, ali i da ne odustaje od prijenosa nadležnosti sa državnog na entitetski nivo.

(SB)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments