HomeNOVOSTIBIHPLENKOVIĆ U BOSNI I HERCEGOVINI: Sastao se s Čovićem, još malo pa...

PLENKOVIĆ U BOSNI I HERCEGOVINI: Sastao se s Čovićem, još malo pa će premašiti broj susreta Dodika i Vučića

Danas je u Odžaku održan sastanak izaslanstva dviju sestrinskih stranaka HDZ-a BiH i HDZ-a RH. Izaslanstva su predvodili predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH Dragan Čović i predsjednik HDZ-a RH i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Na sastanku kojem su nazočili dužnosnici sa svih razina vlasti, razgovarano je o aktualno političkoj situaciji u BiH i RH i suradnji dvije sestrinske stranke.

Na sastanku je izraženo uvjerenje kako će se doći do “rješenja koji će osigurati ravnopravnost i legitimno predstavljanje hrvatskog naroda u institucijama vlasti na svim razinama u BiH uz izmjene Izbornog zakona i ograničenih ustavnih izmjena”.

Izabrani dužnosnici u Predsjedništvu BiH i Domu naroda “moraju imati legitimitet i potporu hrvatskog naroda”, što je ključna pretpostavka za jačanje BiH, države tri jednakopravna konstitutivna naroda, naglašeno je.

Iskazano je uvjerenje kako će se rješenje dogovoriti do kraja ove godine, kako bi i BiH ubrzano rješavala 14 ključnih prioriteta i socio-ekonomske reforme na europskom putu.

(N1)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments