PO OBIČAJU, BRANI ŠEFA: „Zašto se lideri opozicije stide harmonike, Borenović na Manjači ‘glumio’…”

“…velikog ljubitelja predivnog instrumenta, samo ostaje nepoznanica da li sa klavijaturom ili dugmetari.”

Poslanica SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić upitala je predstavnike PDP i SDS da li se i zašto stide harmonike koja je tradicionalni instrument srpskog naroda i srpskih lijepih pjesama.

“Osim u tradicionalnoj, narodnoj muzici, harmonika je prisutna i kao instrument i u zabavnoj i u klasičnoj muzici. Za harmoniku postoji danas poprilično obimna stručna literatura, pa neka se informišu”, izjavila je Vulićeva Srni.

Ona je podsjetila da je Bil Clinton svirao saksofon u Bijeloj kući i da su se tome PDP-ovci divili, a harmonike se stide.

“Ko im je rekao da se zgražavaju na harmoniku? Uz to, Branislav Borenović na Manjači je “glumio” velikog ljubitelja predivnog instrumenta, samo ostaje nepoznanica da li sa klavijaturom ili dugmetari”, rekla je Vulić.

Ona je konstatovala da građani Republike Srpske danas mogu vidjeti ko su lica stranaca i ambasada, s obzirom da se javio i počasni predsjednik PDP Mladen Ivanić koji samo razumije i troši novac u engleskoj valuti funti.

“A, i kako ne bi kad ga tvorci iste valute štite i instruišu protiv svega što je srpsko. Zato je Mladen Ivanić stavio sebe ispred Republike Srpske o čemu svjedoči i njegov današnji imetak. Počasni predsjednika PDP je čovjek koji se na tviter nalogu lažno predstavlja kao srpski član Predsjedništva, to govori o njegovoj iluziji i življenju u prošlosti”, rekla je Vulićeva.

S druge strane, takozvani lider te partije Branislav Borenović člana Predsjedništva Milorada Dodika naziva budalom.

“To svakako zaslužuje tužbu za klevetu, a neće je biti teško dokazati jer se Borenovićeva politika i svodi na nivo trača i klevete. Ukoliko pravosuđe, kojim je PDP kako se hvale ovladao, bude imuno na prijave SNSD, svakako da ima i Sud u Strazburu”, rekla je Vulićeva.

Ona je navela da je posebna priča Mirko Šarović, rođen u Rogatici, koji se stidi harmonike.

“Njemu mogu samo poručiti da je on zadnja osoba koja može javno izjaviti da ga je sramota ko i kako predstavlja srpski narod, dok je većinu srpskog naroda, pa čak i članova SDS sramota njega i njegovog vođenja politika. A možda, bolje reći, da je riječ o osobi koja nema ni stida ni obraza jer politiku vodi samo za svoj groš”, rekla je ona.

SB

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.