Mirjana Marinković – Lepić (Naša stranka) “KO ĆE UKLONITI NELEGALNO POSTAVLJENE TABLE”

Hoće li institucije države BiH početi da rade svoj posao i ukloniti ih

Zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirjana Marinković – Lepić (Naša stranka) potegla je temu o nelegalno postavljenim tablama sa natpisima dobrodošlice u RS na graničnim prijelazima.

Mirjana Marinković – Lepić pita “hoće li institucije početi da rade svoj posao i ukloniti ih”

“Nakon što su me građani obavijestili da na graničnim prelazima na ulazu u Bosnu i Hercegovinu umjesto tabli sa nazivom države u koju se dolazi stoji tabla sa nazivom entiteta, postavila sam poslanička pitanja predsjedavajućem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoranu Tegeltiji i ministru komunikacija i prometa BiH Vojinu Mitroviću kako bih saznala da li je ovo u skladu sa zakonom”, podsjeća zastupnica Naše stranke.

NAPOMENA:

Portal raskrinkavanje.ba je dana 19.09.2021. godine označilo ovaj tekst kao dezinformacija i klikbejt. Naime, u naslovu smo postavili tvrdnju da će se table sa natpisom “Dobrodošli u RS” ukinuti, dok je u pitanju samo pokretanje navedene teme od strane zastupnice u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirjana Marinković – Lepić (Naša stranka). Shodno tome smo stavili novi naslov.

O istom možete dobiti više informacija klikom na poveznicu https://raskrinkavanje.ba/analiza/klikbejt-naslovi-o-uklanjanju-tabli-dobrodosli-u-republiku-srpsku-sa-granicnih-prelaza

SB

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.