Samo Provjereno

Internet portal

PRAVAC SREM: “Srbi u Hrvatskoj dobijaju iz Srbije pozive za mobilizaciju”

2 min read

Zastupnik Hrvatskih suverenista u Hrvatskom saboru Marijan Pavliček rekao je u srijedu da od oktobra 2022. brojni hrvatski građani koji su ujedno i državljani Srbije, dobijaju pozive za regrutaciju vezano za moguće mobilizacije vojske Srbije ako dođe do rata na Kosovu.

“Među onima koji su dobili poziv za mobilizaciju su i službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RH, hrvatski policajci. Koliko imamo saznanja, bar 15 hrvatskih policajaca iz policijskih uprava Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske su dobili pozive, jer imaju dvojno državljanstvo, da se jave u Sremsku Mitrovicu”, kazao je Pavliček uime Kluba Hrvatskih suverenista u slobodnom govoru u Saboru, prenosi Hina.

Ističe kako imaju saznanja da se na taj poziv javio jedan hrvatski policajac koji je stupio u kontakt s vojskom Srbije te dobio zadatke kako se ponašati u slučaju mobilizacije. Pavliček je upozorio kako se radi o sigurnosnom propustu.

“Ovaj slučaj se htio zataškati. Uprava policije o tome nije obavijestila hrvatsku javnost. U to su se upleli i čelni ljudi SDSS-a kako bi se ovaj slučaj zataškao jer se radi o pripadniku srpske manjine iz neposredne blizine Vinkovaca”, kazao je Pavliček.

Podsjetio je kako je ta osoba suspendirana s dužnosti i čeka se disciplinski postupak, prenosi Fena.

Ustvrdio je kako se o tom slučaju nije očitovao hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović niti ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman koji je, smatra, zbog toga trebao poslati protestnu notu Srbiji.

Također, Pavliček je upozorio i da već tri mjeseca Hrvatska nema čelnog čovjeka Vojno sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) i da Hrvatska ima propuste na svim nivoima sigurnosti.

SB

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com