HomeSPORTPROVOCIRAO NOVAKA, PA DOBIO ODGOVOR VELIKOG ŠAMPIONA: "Ja ovo shvatam ozbiljno, nije...

PROVOCIRAO NOVAKA, PA DOBIO ODGOVOR VELIKOG ŠAMPIONA: “Ja ovo shvatam ozbiljno, nije cveće i muzika!”

Srpski teniser bio iznad situacije kada je zvanični novinar US opena rešio da ga pita stvari koje nemaju veze sa odigranim teniskim mečom.

Novak Đoković je u četvrtfinalu US opena savladao Tejlora Frica (3:0) i nastavio put ka osvajanju još jednog velikog trofeja, a na konferenciji za medije posle meča doživeo je manju neprijatnost. Novinar Ričard Osborn koji radi za sam turnir imao je provokatino pitanje upućeno srpskom teniseru – zanimalo ga je kako bi Novak Đoković objasnio to što je ponekad “težak” svom timu.

Iako je Novak pokušao na veoma kulturan način da se izvučen, Osborn je insistirao na toj temi, pa je dobio lekciju od najboljeg igrača svih vremena! Morao je srpski teniser da mu objasni kako izgleda učešće na nekom od najvećih turnira, koliko se truda tu uloži, koliko puta se promeni raspoloženje i koliko je teško ostati izolovan od emocija!¨

“Posle nekih vaših pobeda na grend slem turnirima u prošlosti, zahvaljivali ste se svom timu što vas je trpeo nekoliko nedelja jer možete biti teški. Pitao sam se da li možete samo detaljnije da objasnite..”, rekao je zvanični novinar US opena Ričard Osborn, a Novak je kratko prokomentarisao “Ko nije težak”. Ipak, to nije bilo dovoljno, Osborn je nastavio da navaljuje i zahteva opšriniji odgovor na pitanje…

“Ja veoma marim za ovu profesiju i shvatam je ozbiljno. Mnogi drugi teniseri to isto rade, očekujemo najvišu posvećenost od tima. Kao što i naši timovi imaju velika očekivanja od nas. Intezitet je tu, u žaru borbe mnoge stvari mogu da se urade na terenu, ima dobrih i loših trenutaka. Zadovoljan sam sa timom, imali smo uspeha poslednjih godina, mogu da budem težak, ali ko nije. Svi koji igraju na visokom nivou nisu laki, nije sve cveće i muzika. Mora da bude izazov za sve, igrače i tim inače nema vrhunskih rezultata, moramo da se guramo do krajnjih granica! Potrebno je da razmišljate kako ćete razvijati svoju igru, kako da budete bolji na terenu i van njega”, rekao je Đoković.

Podsećamo, Novak Đoković će u polufinalu US opena igrati protiv američkog tenisera Bena Šeltona, a pobedom u prvom međusobnom meču sa tim rivalom došao bi do borbe za trofej. Ukoliko bi Đoković osvojio grend slem u Njujorku Rafaelu Nadalu bi pobegao za dva velika pehara, Sereni Vilijams za jedan, a stigao bi Margaret Kort koja ima 24 trofeja, ali nisu svi osvojeni tokom “Open ere”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments