HomeNOVOSTIBIHŠemsudin Mehmedović vrlo burno reagovao zbog MMF-a: “Gospođo Iancu, da Vam nešto...

Šemsudin Mehmedović vrlo burno reagovao zbog MMF-a: “Gospođo Iancu, da Vam nešto kažem! Do rasformiranja UIO neće doći tako da ne brinite za vaš novac!”

Parlamentarni zastupnik Šemsudin Mehmedović vrlo burno je reagovao nakon što je Alina Iancu šefica MMF-a uputila poziv predsjedavajućem Vijeća ministra BiH Zoranu Tegeltiji.

“Gospođo Iancu, ne brinite za vaš novac u MMF-u i ne podstičite secesionizam od strane neprijatelja Bosne!

Vrlo je problematično to što se u izjavi Aline Iancu, šefice Misije MMF-a u Bosni i Hercegovini govori samo o novcu i u vrlo hladnom tonu o prebacivanju nadležnosti Uprave za indirektno oporezivanje na RS što, i ptice na grani znaju, neće biti moguće. Pa zar mislite da se narod ne bi pobunio kada bi Dodik ušao u tu avanturu? Prosto je smiješno da se i međunarodni faktori “pecaju” na ovakve secesionističke prijetnje Milorada Dodika, neprijatelja BiH koji je poslije političkih pritisaka koje je doživio manji od makovog zrna.

U većini slučajeva kao zastupnik u državnom Parlamentu sam bio protivan da se zadužujemo kao država, posebno kod MMF-a, jer će nam dužnici ostati naša djeca.
Iancu poziva da se pred Fiskalnim vijećem BiH kojim predsjedava Zoran Tegeltija razgovara, o kako je rekla: “Osiguravanju blagovremenog servisiranja vanjskog duga BiH, uključujući dug prema MMF-u, u slučaju rasformiranja UIO ili u slučaju da ista bude lišena naplate PDV-a.”

Ovo podsticanje secesionizma od strane dužnosnika respektabilne svjetske međunarodne finansijske institucije je bruka i sramota na koju treba odmah reagirati OHR.
E, pa gospođo Iancu, da Vam još nešto kažem! Do rasformiranja UIO neće doći tako da ne brinite za vaš novac”, napisao je Mehmedović.

bhdijaspora.net

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments