Stanivuković: Iz čijih pluća da se provjeri kisik, ljudi koji su živi ili nisu? Uhapsite me ako ijedna riječ nije tačna!

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, na konferenciji za medije u Banjoj Luci govorio je o aferi “Kiseonik”, u kojoj tvrdi da je firma TGT Tehno Gas bez dozvole godinama isporučivala kisik UKC-u RS.

“Dali smo dokaze, firma nije registrovana kao proizvođač, nije registrovana za promet lijekova…”, kazao je Stanivuković, govoreći pred Specijalnim tužilaštvom.

Upitao se zašto ministar zdravstva Alen Šeranić, premijer RS-a Radovan Višković, Vlado Džajić, direktor UKC-a i TGT ne dostave dokaze.

“Kažu da revizor i neka nezavisna revizorska kuća provjeri kisik. Koji kisik, iz kojih pluća, onih koji su živi ili nisu živi? Četiri godine ta firma uvozi kisik bez dozvole, od 2017. neovlašteno uvozi”, kazao je Stanivuković.

Podcrtao je da je medicinski kisik lijek.

Kazao je da se radi o najvećoj aferi, da ne iznosi paušalne tvrdnje te je pozvao je da ga uhapse “ako i jedna riječ koju je rekao nije tačna”.

Prozvao je i Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, Radovana Kovačevića, portparola SNSD-a…

“Režim je priznao, nisu izdali jednu dozvolu”, kazao je Stanivuković, pokazujući Dodikoviu sliku.

“Nema serije kvaliteta, i to smo dokumentovali”, rekao je gradonačelnik Banja Luke.

Pokazao je i dokument kojim – kako je kazao, firma SOL, čiji kisik distribuira TGT, “sama sebi rekla da je kisik dobar”.

“Ovo ne vrijedi, ovo mačku o rep, ovo je Đajić i zbog toga treba ići u zatvor. S ovim je mahao…”, kazao je Stanivuković, koji je potom poderao papir.

Ovaj slučaj je nazvao “zločinom nad čovječanstvom” te je najavio da će “ići prema Tužilaštvu BiH”.

Kako je rekao, u ovoj godini na UKC je ušlo tehničkog i industrijskog gasa u vrijednosti 1,3 miliona KM od firme koja nije ovlaštena, prenosi Klix.

“Haj’ uvezite za milion maraka lubenica kao dinju. Idete u zatvor”, ilustrovao je Stanivuković.

O novim navodima gradonačelnika Banje Luke, iz firme TGT Tehno Gas još se nisu oglasili.

Video pogledajte ovdje

Face.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.