Stanivuković novim informacijama razotkrio kriminal vlasti u RS-u: Preko pola miliona KM budžetskog novca za most koji koristi samo jedna firma

Stanivuković je najavio da će sutra podnijeti nove krivične prijave

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković rekao je danas na predizbornom skupu u Banjoj Luci, ispred RTRS-a, da je vlast u RS svojevremeno dala 525.000 maraka za most u Dervišima koji je napravljen samo za jednu firmu.

– Prvobitno je namijenjen za firmu Bude Stankovića. Firma “InterKont” muž je njegove rođene sestre. 4,6 miliona maraka samo od Vodovoda. A ona radi u Vodovodu. Samo oni mogu da rade i samo oni mogu da prodaju satove za vodu. To je porodica Zeljković, ona radi za Vodovod. Ovaj stadion vodi drugi sin njegove sestre i zeta. Ovo iza nas je zgrada jednog kuma, ono drugo je zgrada drugog kuma koji hoće da je proda Upravi za indirektno oporezivanje BiH, istakao je Stanivuković.

Bivši zamjenik gradonačelnika Banje Luke Srđan Amidžić je svojevremeno, rekao je Stanivuković, radio puno, ali za sebe. Osnovao je firmu Euros.

– Uložio je 225.000 maraka početnog kapitala. Ta firma radi i sa Vodovodom, sa dvoranom Borik, sa Gradom. Siniša Kurteš nas je koštao 75.000 maraka kao savjetnik za EBRD i za Vodu II. Ne zaustavljaju se tu. Od Euros firme prave Smart solutions koja pravi zgrade u Banjoj Luci. Brzo dobijaju građevinske i upotrebne dozvole. Odjednom dolaze put, vrelovod, kanalizacija do njihove zgrade, kazao je Stanivuković.

Amidžić ima i firmu Finos u Fin kredit koja se vodi na Amidžićevu ženu. Kad se otvorila Eko toplana Kurteš je 2016. godine u Švajcarskoj otvorio kompaniju “Perfect’eau sarl”.

– Nakon toga osnivaju i “A&K consulting”. “EUROS 2016. godine ima dobit 145.000, a prošle godine 4,7 miliona maraka. Pozivam MUP da se bavi ovim, pozivam RTRS da ovo prenese i pozivam njih da demantuju ako nešto nije tačno, kazao je Stanivuković.

On je rekao da će podnijeti krivične prijave protiv Amidžića i Kurteša. Tim za reviziju, kazao je Stanivuković, sada istražuje Eko toplanu.

Oslobođenje

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.