Stanivuković o gen0cidu u Srebrenici: Ništa ne želim ni da umanjim, ni da negiram, ni da podcijenim

Kada je u pitanju kandidatura za predsjednika Republike Srpske, Stanivuković kaže da nema pravo da se samokandiduje

Gradonačelnik banje Luke Draško Stanivuković izjavio je danas da ne želi biti samo protokolarna ličnost već neko ko želi suštinski da radi svoj posao, te da izlaskom na ulice želi da odbrani svoj rad, ali i da skrene pažnju na nerad suprotne strane.

– Zato želim da pozovem sve narodne poslanike, čak i sa nivoa Parlamenta BiH i da zajedno sjedemo i kažemo termin je tada. Najkasnije do kraja ove sedmice će se znati termin kada ćemo narod pozvati na Trg krajine – rekao je Stanivuković za BHRT.

Kada je u pitanju kandidatura za predsjednika Republike Srpske, Stanivuković kaže da nema pravo da se samokandiduje, kao i da to ne želi, te da će kandidat za predsjednika RS biti stvar dogovora.

– Mi moramo da pokažemo ko to stvarno može da pobijedi, ko to može da iznese, ko je najbolji među nama, bez bilo kakve sujete – ističe Stanivuković.

Na pitanje o negiranju genocida Srebrenici, u čemu ga mnogi porede sa Miloradom Dodikom, Stanivuković ističe da nije kompetentan o tome govoriti jer nije bio ni rođen tada, te da ne želi umanjiti bilo čiju tragediju.

– Ja ništa ne želim niti da umanjim, ni da negiram, ni da podcijenim. Radilo se o jednom velikom zločinu iz prošlosti gdje danas naši prijatelji Bošnjaci vuku strahote najveće i meni je zbog toga izrazito žao i doći će trenutak kada ću ja stvarno pokazati šta o tome mislim – objašnjava Stanivuković, te dodaje da ne treba biti sramota ako ima iste poglede na pojedina nacionalna pitanja kao Dodik.

Face

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.