Stranka za BiH: Onda je to bio Ilija Jurišić, danas je to Edin Vranj

Iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu oglasili su se saopćenjem u vezi sa hapšenjem bivšeg visokopozicioniranog službenika Federalne uprave p**icije Edina Vranja, koji je uhapšen u nedjelju popodne prilikom prelaska granice između BiH i Srbije te su kazali kako zbog takvog odnosa prema građanima BiH “saradnja sa Srbijom mogu biti na nivou otpravnika poslova bez posjete naših državnika i bez dobrodošlice predstavnicima Srbije u našu državu i institucije”.

Iz ove stranke navode kako “član Predsjedništva BiH ispred Stranke za Bosnu i Hercegovinu Haris Silajdžić nikada za vrijeme vršenja svoje dužnosti nije zvanično posjetio Srbiju”. Navedeno je kako je on “zahtijevao da Srbija prizna ratne z**čine i ge**cid, te da se izvini ž**vama zbog tih z**čina”.

“Nakon što je Skupština Srbije usvojila rezoluciju kojom se na neki nedorečeni način osuđuju z**čini i nakon velikog pritiska zapadnih i istočnih prijatelja naše države bila je dogovorena posjeta Silajdžića Srbiji. Posjeta je ipak otkazana u zadnji čas od strane Silajdžića zbog onemogućavanja posjete Iliji Jurišiću koji se tada nalazio u srbijanskim zatvorima“, istaknuto je u saopćenju Stranke sa BiH.

“Onda je to bio Ilija Jurišić, danas je to Edin Vranj“, dodali su u saopćenju.

“Sve dok se Srbija tako odnosi prema građanima Bosne i Hercegovine, saradnja i odnos sa tom državom mogu biti na nivou otpravnika poslova bez posjete naših državnika i bez dobrodošlice predstavnicima Srbije u našu državu i institucije“, naglašeno je iz Stranke za BiH.

Edin Vranj uhapšen je u nedjelju popodne prilikom prelaska granice između BiH i Srbije na Graničnom prijelazu Uvac.

N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.