HomeNOVOSTIBIH„SVE NA STRANU, ALI VALJA SUTRA GORDANI TADIĆ…“ Dragan Mektić u svom...

„SVE NA STRANU, ALI VALJA SUTRA GORDANI TADIĆ…“ Dragan Mektić u svom stilu komentirao smjenu glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić komentirao je smjenu glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić.

Podsjetimo, Visoko sudsko i tužilačko vijeće odbilo je njenu žalbu na odluku Drugostepene disciplinske komisije kojom je razriješena funkcije glavne tužiteljice Tužilaštva BiH.

Za razrješenje je glasalo šest članova VSTV-a dok je pet bilo protiv. Jedno je bilo suzdržano.

Dvije disciplinske komisije VSTV-a BiH utvrdile su da je Gordana Tadić, kao rukovodilac Tužilaštva BiH, izbjegavala primjenivati TCMS sistem, odnosno elektronski sistem za automatsku dodjelu predmeta. Osim toga, utvrđena je i njena odgovornost zbog nepoštivanja Zakona o zaštiti tajnih podataka BiH, prema kojem je morala tražiti sigurnosne provjere za osoblje zaposleno u Tužilaštvu BiH.

Nakon ovih odluka, Tadićeva je imala pravo žalbe VSTV-u, ali samo na izrečenu sankciju.

Dvije članice VSTV-a morale su se izuzeti od glasanja, i to Biljana Simenunović i Željka Radović. Pored njih, o slučaju Tadić nije se izjašnjavala ni Duška Bogojević koja zbog zdravstvenih problema nije prusustvovala sjednici Vijeća.

Svoj komentar na sve ovo dao je i Dragan Mektić.

Sutra 18 pratilaca bez posla, sutra će sin Gordane Tadić biti bez pratnje”, poručio je Mektić, te dodao:

“Sve na stranu, ali valja sutra Gordani Tadić taxijem na posao”, komentirao je Dragan Mektić na društvenim mrežama.

(SB)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments