Turković o hapšenju Vranja: Upućena nota Ministarstvu vanjskih poslova Srbije

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković reagirala je nakon inormacija o hapšenju Edina Vranja na granici BiH i Srbije.

“Ministrica Turković naložila je danas Ambasadi BiH u Srbiji da odmah reagira i od vlasti Srbije dobije zvanične i potpune informacije o statusu Edina Vranja, državljanina BiH koji je, prema informacijama medija, danas uhapšen na granici”, kaže se u saopćenju na zvaničnoj Facebook stranici ministrice Turković.

Dodaje se da je nota Ministarstvu vanjskih poslova Srbije već upućena.

“Ministarstvo i Ambasada BiH u Beogradu će se odmah uključiti u slučaj i ponuditi svu moguću pomoć državljaninu BiH. Bosna i Hercegovina je ranije, u više navrata je pozivala Srbiju da poštuje sve ranije postignute ugovore koji tretiraju pitanje procesuiranja ratnih z**čina”, kaže se u objavi na Facebooku.

Podsjećamo, Bivši visokopozicionirani službenik Federalne uprave p**icije Edin Vranj uhapšen je u nedjelju popodne prilikom prelaska granice između BiH i Srbije, kojeg sumnjiče za ratne z**čine.

N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.