HomeNOVOSTIBIHTurković: Rekla sam im da imamo tihi bojkot

Turković: Rekla sam im da imamo tihi bojkot

EU je zabrinuta za situaciju u BiH poručila je Bisera Turković ministrica spoljnih poslova BiH nakon niza sastanaka sa funkcionerima EU u Briselu. Zvaničnicima EU, ministrica je, kaže, ukazala na ozbiljnost situacije u BiH i potrebu da se reaguje. Turković dodala da je jako važno da i Brisel i EU potpuno razumiju situaciju u BiH, te da im je ona jasna.

“Pokušala sam da opišem situaciju koja je danas prisutna u BiH. Od toga da nema sjednica ni Predsjedništva ni Vijeća ministara, odnosno odluke koje se donose bazirane su na neirativnim glasovima, imamo jedan tihi bojkot, prisutvo u tijelu, ali ne i u duhu zajedničkog rada”, rekla je Turkovićeva.

Na koncu ministrica spoljnih poslova je dodala da je jučerašnji sastanak pokazao da postoji zajedničko viđenje situacije.

“Još uvijek postoji, možda, podjeljenost u nivou reakcija koje je potrebno poduzeti, ali svi se slažu da je potrebno nastaviti sa detaljnom pažnjom posmatrati situaciju, ali i da postoji spremnost da se aktiviraju sve snage i mjere, koje je potrebno poduzeti ukoliko bude potrebno”, rekla je Turković.

Ministrica Turković boravi u Briselu gdje se, između ostalih susrela sa Oliverom Varhelyiem, Josepom Borrellom, Angelinom Eichhorst.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments