HomeMAGAZINUŽIVAJTE JOŠ DANAS U LEPOM VREMENU, A ONDA OBRT! 36 stepeni, a...

UŽIVAJTE JOŠ DANAS U LEPOM VREMENU, A ONDA OBRT! 36 stepeni, a u nedelju 15 STEPENI MANJE – spremite i kišobrane!

Najniža temperatura zraka u jutarnjim satima od 14°C do 23°C. U međuvremenu, najviša temperatura kreće se od 28°C na sjeveru Vojvodine do 36°C na jugu Srbije.

Za ovo doba godine u Srbiji vlada neuobičajena toplina i pretežno vedro nebo, osim u sjevernim krajevima. U Vojvodini prijepodne može biti malo naoblačenja s mogućnošću kratkotrajne kiše i oborina, nakon čega slijedi suho razdoblje uz povremeno sunčano tijekom dana. U ostalim predjelima bit će sunčano, ali će se poslijepodne novo naoblačenje pomaknuti prema Vojvodini i zapadnoj Srbiji. To će donijeti kišu i potencijalno jake, lokalne pljuskove krajem dana i u noći, do nedjelje. Zadržaće se umeren južni vetar, koji će posle podne u severnim krajevima Srbije preći na severozapadni vetar. Barometarski tlak bit će malo ispod prosjeka. Jutarnja temperatura kretat će se od 14°C do 23°C, a maksimalne od 28°C na sjeveru Vojvodine do 36°C na jugu Srbije. Uveče će u zapadnim i severnim krajevima Srbije biti kiše i padavina. U 22 sata temperature će se kretati od 18°C ​​do 26°C.

U Beogradu se očekuju tople temperature, s dužim sunčanim razdobljima i malo oblaka. No, prema nedjelji dolazi do promjene vremena u naoblačenje i lokalne pljuskove, osobito prema kraju dana i noći. Puhat će umjereno jugo i jugoistočnjak, a poslijepodne sjeverozapadnjak. Tlak malo ispod normalnog, a najniža jutarnja temperatura 23°C, a najviša 33°C. Kasnije navečer očekuju se kiša i pljuskovi, a temperatura u 22 sata bit će oko 24°C. U Nišu će, pak, biti toplo i sunčano vrijeme, uz umjeren južni vjetar. Tlak je i ovdje malo ispod normale, minimalne temperature oko 18°C, a maksimalne do 35°C. Navečer se očekuje suho.

U užičkom kraju trenutno vladaju više temperature od uobičajenih za ovu sezonu, uz mjestimična sunčana razdoblja. Međutim, kako dan bude odmicao, očekuje se postupni porast oblaka što će dovesti do mogućih oborina i jakih lokalnih pljuskova prema kraju dana i u noći na nedjelju. U gorju se očekuje pojačanje umjerenog juga, a tlak će ostati malo ispod normale. Na Zlatiboru i Tari takođe je toplo uz povećanje oblačnosti i mestimične pljuskove krajem dana. Temperatura se procjenjuje na oko 27°C na nadmorskoj visini od 1000 metara.

U Novom Sadu će biti toplo i promenljivo oblačno vreme. Prijepodne postoji mogućnost za kratkotrajnu kišu, a sredinom dana uz sunčane intervale. Prema večeri stvaranje nove naoblake, a može biti i jačih mjestimičnih pljuskova. Tijekom dana puhat će umjereno jugo, a poslijepodne će krenuti na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura bit će oko 20°C, a najviše do 30°C. Kiša se očekuje navečer, a temperatura u 22 sata bit će 19°C. I u Subotici će biti promjenjivo oblačno vrijeme s mogućnošću jutarnje kiše, a sredinom dana će uslijediti sunčana razdoblja. Poslijepodne novo naoblačenje i lokalni jači pljuskovi. Ujutro će puhati južni, a poslijepodne sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura bit će oko 19°C, a može se popeti i do najviše 28°C. Kiša se očekuje navečer, a temperatura u 22 sata bit će 19°C.

Meteorološka prognoza za naredne dane.
U nedjelju se u svim krajevima očekuje osjetan pad temperature uz kišu i mjestimice obilnije pljuskove. Temperature će biti od 10 do 15 stupnjeva niže nego u subotu. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Tlak će biti iznad prosjeka. Minimalna jutarnja temperatura kretat će se od 14°C do 18°C, a maksimalna od 18°C ​​na zapadu do 27°C u Negotinu i Dimitrovgradu. Kiša i pljuskovi očekuju se u večernjim satima u većini područja, uz temperaturu od 15°C do 19°C u 22 sata. U ponedjeljak se očekuje prelazak kiše prema jugu, uz djelimično razvedravanje na sjeveru Srbije. Na jugu će biti svježije nego u nedjelju, a na sjeveru malo toplije. Toplije vrijeme sa sunčanim razdobljima i svježim jutrima očekuje se u utorak i srijedu.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments