HomeNOVOSTIBIHVASKOVIĆ OBJAVIO B0M*BU: „Dodik i Stevandić nude Zeljkoviću milione da preuzme svu...

VASKOVIĆ OBJAVIO B0M*BU: „Dodik i Stevandić nude Zeljkoviću milione da preuzme svu odgovornost…“!?

Dubravac, Zeljković, Bojić i Marković uhapšeni su 15.09. po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva, a Okružni sud im je odredio jednomjesečni pritvor.

-SNSD Milorada Dodika je beskrupulozan – suočen sa dvije ogromne afere, davanje industrijskog kiseonika teško oboljelim od COVIDA-19 u svim bolnicama u Republici Srpskoj i teškom kriminalu prilikom nabavki medicinske opreme, tokom pandemije, preko Instituta za javno zdravstvo, i dalje pokušavaju da, ne birajući sredstva, zagase oba zločina.

Dodik je i dalje maksimalno, jezivo, pragmatičan – koristi činjenicu da je afera “Kiseonik” u drugi plan gurnula aferu sa teškim kriminalnim djelima počinjenim preko Instituta.

„Dok javnost sve dublje zgrožena nedjelima nad pacijentima svu pažnju usmjerava na aferu “Kiseonik, očekujući da nadležna Tužilaštva konačno reaguju, Dodik, Nenad Stevandić i Vico Zeljković, Dodikov setrić, vode pregovore sa pritvorenim Branislavom Zeljkovićem da preuzme svu odgovornost na sebe“, piše na svom blogu novinar Slobodan Vasković te nastavlja:

-Isto se nudi i ostalim pritvorenim u toj aferi – Slavku Bojiću, Saši Markoviću i Draganu Dubravcu.

Njima četvorici, kako tvrdi Vasković, ponuđeno je pedeset miliona KM da priznaju krivicu i preuzmu sve njene posljedice na sebe, kako bi se na taj način obustavila dalja istraga.

-Cifra jeste ogromna, ali su ulozi još veći – na “panju” su političke glave Dodika i Stevandića, dok bi eventualno hapšenje Vice Zeljkovića za Dodika bilo, također, politički pogubno, navodi Vasković, napominjući kako su sve prevare osmišljene u Dodikovom kabinetu, nakon čega bi uloge preuzeli Stevandić i Zeljković.

Dubravac, Zeljković, Bojić i Marković uhapšeni su 15.09. po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva, a Okružni sud im je odredio jednomjesečni pritvor.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments