HomeNOVOSTIBIHVASKOVIĆ OBJAVIO BOMBU: „Dodik odbio ponuđene ostavke Viškovića i Šeranića riječima…“

VASKOVIĆ OBJAVIO BOMBU: „Dodik odbio ponuđene ostavke Viškovića i Šeranića riječima…“

Uz to, Dodik i nije funkcionerska adresa na kojoj bi članovi Vlade RS-a trebalo da nude ostavke, već je to Željka Cvijanović, predsjednica RS-a.

Radovan Višković, predsjednik Vlade RS-a, i ministar zdravstva tog bh. entiteta Alen Šeranić, nekoliko dana nakon što je procurila afera „Kiseonik“ ponudili su ostavke Miloradu Dodiku, lideru SNSD-a, piše na svom blogu novinar Slobodan Vasković.

-Dodik je ostavke odbio da prihvati, uz obrazloženje da bi to bilo javno priznanje krivice.

“Nema ništa od toga, vaše ostavke značile bi da je pacijentima davan industrijski kiseonik, a to nikada nećemo priznati”, rekao je, navodno, Dodik.

-Višković i Šeranić koji će zbog svjesnog ataka na zdravlje stanovništva završiti u zatvoru najobičniji su licemjeri: Da imaju mikron morala, podnijeli bi neopozive ostavke i to javno, a ne bi ih nudili Dodiku, znajući da će ih on odbiti, piše Vasković navodeći kako je njihova jadna i bijedna igrica sa “nuđenjem ostavke” samo je dodatno dodvoravanje Dodiku i ništa više od toga.

Uz to, Dodik i nije funkcionerska adresa na kojoj bi članovi Vlade RS-a trebalo da nude ostavke, već je to Željka Cvijanović, predsjednica RS-a. Tako je i ovaj jadni mali manipulativni pokušaj Viškovića i Šeranića pokazao da je Dodik uzurpirao sve nadležnosti i funkcije u RS-u i da su svi ostali visoki funkcioneri SNSD-a tek njegove lutke na koncu koje on povlači po potrebi.

Dodik u posljednjih petanest godina autokratske vladavine, direktno usmjerene protiv naroda – sa krajnjim ciljem njegovog biološkog uništenja, nikada nije priznao nijednu grešku Vulgarnog, Primitivnog, Varvarskog Režima kojem je na čelu.

Nije bilo za očekivati da prizna ni jezivu činjenicu da su pacijenti oboljeli od COVID 19 primali industrijski kiseonik za zavarivanje, umjesto medicinkog kiseonika, koji je lijek, piše Vasković.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments