(VIDEO) KFOR preuzima položaje na Kosovu, Jarinje i Brnjak nadlijeću helikopteri

Vojnici KFOR-a su stigli na Jarinje, javlja reporter Nova.rs. Očekuje se povlačenje mehanizacije pomoću koje su Srbi napravili blokadu, dok pripadnici Rosu pakuju opremu u džipove. Kako javlja reporter Nova.rs, čeka se da krene policija. Pet vozila KFOR-a stiglo na položaje specijalne policije Rosu, prenosi RTS.

Građani su u jednu traku pomjerili kamione, koje su prethodnih 12 dana koristili da naprave barikade. Helikopteri KFOR nadlijeću prelaze Jarinje i Brnjak. Oslobođena je jedna traka regionalnog magistralnog puta od Raške ka Leposaviću, koju su vojnici Kfora obilazili u nekoliko navrata.

Nekolicina kamiona parkirana je od jutros na administrativnom prelazu Jarinje gde čekaju normalizaciju saobraćaja između centralne Srbije i južne pokrajine, prenosi RTS.

Prema posljednjim podacima, saobraćaj će biti normalizovan u ponedjeljak.

Slična je situacija i na administrativnom prelazu Brnjak, gde su takođe pristigli vojnici KFOR-a.

Prema postignutom dogovoru u Briselu, vojnici Kfora će tu ostati dvije nedjelje, piše Kosovo onlajn.

Od ponedjeljka na administrativnim prelazima za vozila će biti uspostavljen režim sa „stikerima“ do konačnog rješenja registarskih tablica.

Kao posljednja tačka dogovora, predviđa se formiranje radne grupe koja će raditi na trajnom rješenju za registrske tablice po standardima i praksama EU.

N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.