HomeNOVOSTIBIHVIŠKOVIĆ DOBIO ŠAMAR IZ BEOGRADA: "RS se igra vatrom, Washington ovo neće...

VIŠKOVIĆ DOBIO ŠAMAR IZ BEOGRADA: “RS se igra vatrom, Washington ovo neće primiti kao šalu!”

Vodeći beogradski tabloid “Informer” blizak predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, piše kako su analitičari upozorili da je poruka premijera RS “neodmjerena i da bi mogla da proizvede ozbiljne posljedice po Banja Luku”.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković kazao je danas kako očekuje da zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabriel Escobar, koji dolazi u posjetu Sarajevu, pojede ćevape i vrati se u Ameriku.

Očekujem da se fino osjeća u BiH, da posjeti Sarajevo, da pojede ćevape i vrati se u Ameriku živ i zdrav – rekao je Višković novinarima.

Vodeći beogradski tabloid “Informer” blizak predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, piše kako su analitičari upozorili da je poruka premijera RS “neodmjerena i da bi mogla da proizvede ozbiljne posljedice po Banja Luku”.

Oni (analitičari, op. SB) ističu da se RS igra vatrom, kao i da Washington ovo neće primiti kao šalu!, navodi “Informer”.

“Informer” zatim podsjeća da je Dodik ranije naglasio da bi zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Gabriel Escobar morao da zna da u BiH ne prolazi sila međunarodnog faktora i da se budućnost može graditi samo na osnovu Ustava BiH na koji su pristali svi narodi 1995. godine i samo ako se njeni narodi i entiteti budu borili za nju, a ne Amerikanci, Rusi, Evropljani ili visoki predstavnici.

“Ako Escobar misli da je kriza u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina izazvana da bi, kako on kaže, Dodik sačuvao moć i bogatstvo, želi mu odmah poručiti da je džaba dolazio te da ukoliko ne promijeni optiku i sagleda činjenice koje su očigledne, onda će i sam doprinijeti atrofiji zemlje koju su i Amerikanci preko visokih predstavnika i Ustavnog suda Bosne i Hercegovine modelirali svih prethodnih godina po željama ‘muslimana’, rekao je ranije Dodik, podsjeća “Informer”.

“Informer” također piše kako je prethodni razgovor Dodika i Eskobara prije nešto više od mjesec dana bio je veoma neugodan. Dodik je sam ispričao da je Escobaru rekao da mu se “je*e za američke sankcije”.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments