VOJIN MIJATOVIĆ OGOLIO SVE DO KRAJA: „U Banja Luci živi preko 90% Srba, zbog te ugroženosti donijeli smo zakon o ćirilici, gradonačelnik i član Predsjedništva BiH iz RS se takmiče…”

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović napravio je presjek stanja, svojevrsnu dijagnozu i terapiju društva u BiH.

-Dugo se libim da napišem ove reči, znam da će mnogima zasmetati, ali šta god pomislili o njima ali i meni shvatite da sam od retkih koji nema koristi od politike, koji sve ovo radi za svoju zemlju i za mir i neko ko je davno napravio karijeru i bio na pozicijama za koje se svi ubijaju i spremni su da vas lažu ceo život za još jedan njihov mandat, započeo je Mijatović te nastavio:

-Ponoviću po stoti put, biće nam bolje kada budemo bolji ljudi, ali isto tako biće nam bolje kada shvatimo svoje greške, a ne samo da ukazujemo na tuđe.

RAT

-Iako ga mrzim, samo par reči. Nisu samo Srbi zločinci, bilo je zločinaca kod svih naroda. Nisu samo Bošnjaci žrtve, bilo je žrtava kod svih naroda. Nisu Hrvati amnestirani od ovog svega, bilo je među njima i žrtava i zločinaca.

Kome ovo nije jasno, on je idiot, a ko ovo zloupotrebljava je zlonameran i prema sebi i ovoj zemlji, toliko od mene o ratu, poručuje Miiajtović.

BANJA LUKA-UGROŽENI SRBI

-U Banja Luci živi preko 90% Srba, zbog te ugroženosti doneli smo zakon o ćirilici, gradonačelnik i član Predsedništva BiH iz Republike Srpske se na dnevnoj bazi takmiče u posetama crkvama i Beogradu, vikendom, jedan subotom, jedan nedeljom pevaju sa Bajom Malim Knindžom, redovno jednom nedeljno se mora posetiti neko mesto stradanja iz rata, i bar tri puta nedeljno optužiti jedne druge za izdaju srpskih interesa.

Zajedno rade na legalizaciji četničkog pokreta kao oslobodilačkog, te brzo očekujem da se Jasenovac proglasi partizanskim logorom po njihovoj logici.

-Na ulicama se prodaju majice Karadžića i Mladića umesto Benša ili Ante Josipovića, ali to je zbog ugoženosti srba.

-Tajkuni i dalje pustoše javne finansije samo su sada podeljeni jedni su Miloradovi jedni Draškovi.

-I sve ovo rade zbog ugroženosti Srba i brane nas od strašnog napada na nekoga.

U pauzi od ovog odbrambenog rata jedan je u Budvi sa Kijom Kockar, a drugi Severinu angažuje na novoj televiziji.

DIJAGNOZA

-Šizofrenije u nedostatku političkog i društvenog kapaciteta-

TERAPIJA

-Srbi nisu ugoženi od nikoga sem svojih lidera, ćirilica je opstala vekovima, ali ne što su je branili zakonom, ne treba nam preraspodela tajkuna već sistem, pravo, zakonitost, ne trebaju nam Baja Mali Knindža, Kija Kockar i Severina, imala je Banja Luka Jadranku Stojaković!

SARAJEVO-UGROŽENI BOŠNJACI

U Sarajevu živi preko 90% Bošnjaka, zbog te ugroženosti sve table ulica su zelene boje, pola grada se pozdravlja sa Selam “isto kao i pre rata”, a Mustafa Busuladžić je ok, a ako ne ideš redovno u džamiju teško da možeš do pozicije kako u politici tako i u društvu. -Bošnjaci su ugoženi širom Sarajeva zato se BiH grčevito brane od Čaršije do Marijin dvora.

To što nema vode u 21. veku i zato što se voze tramvaji stari 60 godina i zato što se zimi ne može disati od smoga nisu krivi ugoženi Bošnjaci već “fašisti sa brda”, jer ovi ugoženi Bošnjaci su krali koliko su mogli ovih 25 godina ali nisu stigli ništa da urade jer su ih omeli ovi isti fašisti.

-Spomenik na Kazanima se pravi ko Skadar na Bojani, ali to je zato jer se ne stiže od borbe zbog ugoženosti bošnjaka u Sarajevu.

I ne treba Bogić Bogićević biti gradonačelnik Sarajeva ipak je on Vlah, a Bošnjaci su ugroženi u Sarajevu.

I ne treba ni KK Bosna, ne treba ni Bijelašnica, ne treba ništa oživeti od simbola Sarajeva treba još koju džamiju sagraditi malo ih je, i ne treba biti pive u pola centra Sarajeva ima je doboljno u Istočnom Sarajevu.

-I da se razumemo, nisu krivi ugoženi Bošnjaci za sve ovo što ima i nema, za sve pokradene milione od kraja rata do danas krivi su fašisti sa brda.

DIJAGNOZA:

PTSP u nedostatku političkog i društvenog kapaciteta

TERAPIJA:

Bošnjaci nisu ugroženi u Sarajevu sem od svojih lidera, Bošnjaci su većinski narod u BiH i moraju izaći iz uloge žrtve, Sarajevo jeste bilo u opsadi i doživelo strašnu agresiju ali danas je glavni grad cele BiH, a ne Republike Sarajevo, treba nam KK Bosna i Bijelašnica kao svetski ski centar, a ne još koja džamija, ne treba nam Mustafa Busuladžić, imalo je Sarajevo Davorina Popovića.

MOSTAR-UGROŽENI HRVATI

Zbog ugroženosti Hrvata u Mostaru, i dalje je Mostar grad slučaj na dve obale, još uvek ustaški poglavari krase svojim imenima prelepe ulice Mostara.

-Zbog ugoženosti Hrvata u “stolnom” gradu Hrvata kako ga naziva prvi među Hrvatima, Srbi nisu konstitutivni, a i da jesu ima ih par stotina, zbog ugroženosti Hrvata menja se tok reke da lepše bude na imanju prvom među jednakima, zbog ugroženosti Hrvata ono malo što ih ima su na ključnim pozicijama u državi, ono malo što ih ima kontrolišu pola Zagreba, primorja i carinu, poreze i igre na sreću od rata do danas.

-Zbog ugroženosti Hrvata Mostarci se i danas gledaju preko Neretve, a ponajviše ih se sa svojom decom gleda preko Skype-a širom sveta.

-Zbog ugoženosti Hrvata je propao Aluminijum a prvi među jednakima je morao napraviti grb radi opstojnosti nacije.

DIJAGNOZA:

Autizam u nedostatku političkog i društvenig kapaciteta

TERAPIJA:

-Hrvati nisu ugroženi sem od svojih lidera, Hrvati drže ključne pozicije u ovoj državi i kontrolišu gotovo sve procese, Hrvati u istom tempu napuštaju BiH bez obzira ko je član Predsedništva iz reda hrvatskog naroda, Mostar je i dalje podeljen ne zato što se ljudi mrze već što tako lakše idu tenderi, grb prvog među jednakima ne može sakriti smrad sa Ugarka.

ZAKLJUČAK

Živim za svoju porodicu, prijatelje, za svoju Banja Luku, svoje Sarajevo i svoj Mostar kao i za svako mesto i svakog čoveka u ovoj zemlji.

-Nismo mi ugoženih od nas samih već od njih, puno je problema i dijagnoza sa svih strana ali ih samo zajednički možemo rešiti.

P.S. Možete se ljutiti i prozivati me, ali je ove sve istina i to samo mali deo iste, ali je zajednička i zajedno je možemo prevazići ukoliko želimo, poručuje Mijatović.

SB

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.