Samo Provjereno

Internet portal

Vučević: Vojska Srbije spremna da štiti Srbe na Kosovu

1 min read

Beograd, 4. novembra 2022.- Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Milos Vucevic razgovarao je danas sa ambasadorom Ceske Republike u Beogradu Tomasom Kuhtom. Ministar Vucevic tom prilikom je istakao da su ukupni bilateralni odnosi dve zemlje vrlo dobri i poslednjih godina imaju tendenciju stalnog uspona. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE/ nr

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da je srpska vojska sposobna i spremna da odgovori na sve izazove, štiteći Srbe na Kosovu.

“Naravno da niko ne želi ratove, ali Srbija je ozbiljna država i preduzima sve korake da može da odgovori na svaki izazov i potencijalni problem“, rekao je Vučević za današnje izdanje Srpskog telegrafa.

On je ponovio da je Srbija otvorena za dijalog, ali da je „više puta dokazano“ da sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem „nikada ne možete biti načisto“.

„Na njega (Kurtija) ni međunarodna zajednica, prije svega zemlje Kvinte, nema uticaj. Mi ne želimo eskalaciju sukoba, ali ne damo na naš narod“, istakao je Vučević.

n1

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com