HomeNOVOSTIVučić najavio večeru sa Lavrovom, pridružit će im se i Dodik

Vučić najavio večeru sa Lavrovom, pridružit će im se i Dodik

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras izjavio da će ići na večeru sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom i da će se pridružiti i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Ovaj susret Lavrova sa Dodikom se s najviše pozornosti pratio u sklopu Pokreta nesvrstanih.

“Razgovarat ćemo o aktualnoj situaciji svakako ovdje. Ja ću ministra Lavrova upoznati svakako sa radom Ustavnog suda, visokog predstavnika koji se ovdje nameće, a nema iza sebe legitimno odabranu proceduru“, rekao je ranije Dodik.

Podsjetimo, Lavrov i Dodik posljednji put su se sreli u Sarajevu, a zbog poklonjene ikone bili su tema i brojnih svjetskih medija.

Lavrov je večeras stigao u Beograd, gdje su ga na Međunarodnom aerodromu “Nikola Tesla”, uz najviše državne počasti, dočekali ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, kao i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.

On će sutra učestvovati na jubilarnom sastanku na visokom nivou Pokreta nesvrstanih, gdje će kako je ranije najavljeno, prenijeti poruku predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, u kojoj se “ističe poseban značaj koji Moskva daje aktivnostima ovog pokreta koji objedinjava 120 zemalja i promoviše principe ravnopravne međudržavne saradnje”.

Ranije je najavljeno da će ovom skupu 60 godina Pokreta nesvrstanih prisustvovati brojni državnici i najmanje 40 šefova diplomatija.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments